Gündem "Size toprak verelim bize tarımı öğretin"

"Size toprak verelim bize tarımı öğretin"

14.09.2015 - 09:30 | Son Güncellenme:

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından İFM’ de düzenlenen “KONEXPO” fuarı başladı.

Size toprak verelim bize tarımı öğretin

Konya’nın kültürünü ve sanayisini harmanlayan, 13 Eylüle kadar devam edecek olan 3. KONEXPO fuar’ının kurdele kesimi dualarla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Katılımcılar arasında, KONSIAD Başkanı Abdullah Başçı başta olmak üzere, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Timfed Başkanı Kemal Çelik, Konya Milletvekili Rüveyde Gülseren Işık, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, TMSF Daire Başkanı Abdullah Güzerdülger , Nijerya Imo River Eyaleti Valisi Owelle Rochas Okoroch, Abia Eyaleti Valisi Dr. Okezie Ikpeazu ve beraberinde ki Afrika’nın eyalet başkanları ve 300 iş adamının da bulunduğu heyetle beraber bir çok önemli isim yer aldı.

KONEXPO fuarı Afrika’nın eyalet başkanları ve iş adamları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Kurdele kesiminden sonra tek tek stantları gezen Afrika’nın eyalet başkanları ve iş adamları, fuarda yerlerini alan Konyalı iş adamlarıyla yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Afrikalı iş adamlarıyla masaya oturan Konyalı firmalar ilk günden imzalarını attılar. Nijerya dan "size toprak verelim bize tarımı öğretin" teklifi geldi. 10 bin ila 50 bin dönüm arasında tarıma elverişli olan tarlaları Türk çiftçilerin bize tarımı öğretmesi karşılığında size verelim teklifine sıcak bakan Konsiad yönetimi, çiftçiler içinde güzel bir imkan ve istihdam olacağını söyledi. Dünya Ülkeleri’nin de gözünü diktiği Afrika pazarı, pazara girmek isteyen Konyalı iş adamları için de fırsat olanağı sağladı.

Haberin Devamı

Yatırım ve ihracat açısından çok büyük fırsatları barındıran Konexpo Fuarında öne çıkan sektörlerin başında ise tekstil ürünleri, tarıma dayalı sanayi, otomotiv, yedek parça, aydınlatma, tarım aletleri, inşaat ve alt yapı hizmetleri geliyor.

Mirza Travel Group anasponsorluğunda gerçekleştirilen, KONSİAD ( Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği ) tarafından 3.’sü düzenlenen KONEXPO, kültürel değerleri esas alıp, bağımsız bir biçimde ülke ekonomisine destek olmayı amaçlıyor.

Ayrıca Konya'nın yöresel tatlarının başında gelen etli ekmeği, nohutlu pilavı, bamya çorbası ve sac arası tatlısı da katılımcıların beğenisine sunuluyor.

3.sanayi etkinliği “KONEXPO” 13 Eylül 2015’e kadar İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak