Cadde 'Şöhreti, bir koyun bakışına değişmem'

'Şöhreti, bir koyun bakışına değişmem'

23.04.2016 - 13:16 | Son Güncellenme:

'Bu Şehrin İnsanları' adlı albüm çıkaran Hasan Yıldırım, "Çobanlık yaptığınız dönemde bu noktaya geleceğinizi hayal eder miydiniz?" sorusuna bu yanıtı verdi.

Şöhreti, bir koyun bakışına değişmem

2011 yılında ilk albümünün tanıtım afişlerini, İstanbul'daki tüm billboard'lara astırmasıyla gündeme gelen şarkıcı Hasan Yıldırım, 'Bu Şehrin Geceleri' isimli yeni albümünü çıkardı. 1989'da Ferdi Tayfur'un söylediği 'Bu Şehrin Geceleri' şarkısını yeniden yorumlayan Yıldırım, Şanlıurfa'dan İstanbul'a uzanan müzik serüvenini Sabah'a anlattı...

Haberin Devamı

Ferdi Tayfur'la özdeşleşmiş bir şarkıyı yeniden okuma fikri nereden aklınıza geldi?
Ferdi Abi'nin o dönem en çok satan albüm oldu. Yıllar geçti, Ferdi Abi'den başka kimse bu parçayı söylemedi. Çocukluğumdan beri okuduğum, bildiğim, sevdiğim bir şarkı. Ferdi Abi'nin, 'Fadimenin Düğünü' ve 'Göster' parçaları da var albümde.

Arabesk denince akla Orhan Gencebay ve İbrahim Tatlıses geliyor. Onlar sizin yorumunuzu beğeniyor mu?
Geçen albümde lansman geceme katılmışlardı. Onlardan teveccüh görmek çok özel bir şey. Sesimi beğeniyorlar; bu da bana gurur veriyor. Onların beğenisini ve övgüsünü almanın yanı sıra, Ferdi Tayfur'dan ve Yıldız Tilbe'den şarkı almak ve söylemek de çok önemli şeyler.

'Bu Şehrin Geceleri' üçüncü albümünüz. Uzun yıllardır sahneye çıkıyorsunuz; popülerliğe, renkli dünyalara alışabildiniz mi?
Benim öyle renkli bir dünyam yok. Olsun diye de özenmedim. Küçüklükten beri sahneye çıkan biriyim. İlk dönemlerimde biraz bocaladım ama artık taşlar yerine oturmaya başladı. 34 yaşıma çok şey sığdırdım. Meşakkatli bir hayat yaşadım, yokluğu gördüm. Şan şöhret olmuşum, pek bir anlam ifade etmiyor benim için.

Haberin Devamı

Para insanı bozuyor mu?
Bozanı çok gördük ama hiçbir zaman çok param olmadığı için beni bozmuyor. Ben paylaşımcıyım; cebimde olduğu zaman paylaşırım. Elim açık, gönlüm zengin. Biz 12 kardeşiz, ailenin en küçüğü benim. Yeğenleri saysan biz 100 kişiyiz. Nasıl çok param olabilir ki?

Çobanlık yaptığınız dönemde bu noktaya geleceğinizi hayal eder miydiniz?
Muazzez Abacı ve Bülent Ersoy'la aynı sahneyi paylaşacağım aklıma gelmezdi. Şarkılarıyla büyüdüğüm İbrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay'dan övgüler alacağımı hayal bile edemezdim. Her şeyi bir kenara koyup yıldızlara bakıp hayal kurduğum gecelere gitmeyi çok isterdim. Çünkü şöhreti, parayı, şatafatlı hayatı ve bu samimiyetsiz ortamı; bir koyunun bakışına değişmem. O koyunlarla, eşeklerle, ineklerle yaşamayı her zaman tercih ederim.

Bülent Ersoy'la da çalıştınız. Nasıl birisi, birlikte çalışmak zor mu?
Bülent Hanım'la yaklaşık beş yıl beraber program yaptık. Hiç de zor biri değil; çok çocuksu, duygusal bir insan. O şarkıları o duyguyla okuyan biri kötü olamaz. Bunu gerçekten söylüyorum. Sesine, şarkılarına, yorumculuğuna zaten kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Müziğimizin en kıymetli sanatçılarından biri. Kıymetinin bilinip el üstünde tutulması lazım. İlk görüştüğümüzde çok heyecanlanmıştım.