Siyaset ‘Sorunları torunlara bırakmadan çözeceğiz’

‘Sorunları torunlara bırakmadan çözeceğiz’

02.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla dün Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlıları ziyaret etti.

‘Sorunları torunlara bırakmadan çözeceğiz’

Huzurevinde 3 saate yakın kalan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Sizler bizleri yetiştirdiniz. Bu ülkenin birliğini beraberliğini güvenliğini koruyan askerlerimizi, polislerimizi, öğretmenlerimizi, devleti yönetenleri yetiştirdiniz. Velhasıl Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak kadroları sizler hazır hale getirdiniz. Ana olarak baba olarak öğretmen olarak ama daima ülke için millet için Türkiye’nin geleceği için bir ömür tükettiniz. Vazifemiz de sizlerin emanetini torunlarımıza devretmektir. Sorunları, torunlara bırakmadan çöze çöze ülkemizi 79 milyonun kardeşliğini sağlayarak huzur içinde büyük Atatürk’ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine taşımak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”
Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez” diyen Başbakan, “Hicri yılınızı da Muharrem ayınızı da tebrik ediyorum. Ne Alevi ne Sünnisi değil miyiz tek bir millet, bizi yakar bizim ateş, söndürmektir çaresi. Kardeş kavgasına asla geçit vermeyelim. Ayrım gayrım yok. Aynı bayrağın altındayız” dedi.
Tek tek simit dağıttı
Başbakan Yıldırım, bir iş yerinde esnafla birlikte kahve içti. Mahalledeki simitçiyle de tokalaşan Yıldırım, “İyi yere dükkan açtın” diyerek simit tezgâhını 100 lira karşılığında aldı. Yıldırım, tezgahtaki simitleri gazeteciler ve mahalleliye dağıttı. “Ismarlar mısınız?” diye soran bir vatandaşa, “Yanaş yanaş” karşılığını veren Yıldırım, vatandaşlara elleriyle tek tek simit dağıttı.