Siyaset ‘Sosyal Demokrasi Dizisi’ çıktı

‘Sosyal Demokrasi Dizisi’ çıktı

15.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ali Arif Özzeybek’in koordinasyonunda bir grup akademisyen tarafından kaleme alınan “Sosyal Demokrasi Dizisi” isimli çalışma Bencekitap Yayınları’ndan çıktı.

‘Sosyal Demokrasi Dizisi’ çıktı

10 ayrı kitaptan oluşan dizi kapsamında Özzeybek’in “Yeniden Türkiye”, Yüksel Taşkın’ın “Sosyal Demokrasi ve Din” ve Murat Somer’in “Sosyal Demokratlar ve Türkiye’de Kürt Sorunu” başlıklı kitapları öne çıkıyor. Çalışmaya katılan isimler adına yapılan ortak değerlendirmede, “Türkiye’deki sosyal demokratların kilit meselelerdeki düşüncelerinde kendilerini yenilemeleri ve yeni ve somut çözüm önerileri üretmeleri gerekiyor. Kendi kimliklerini ve geçmişlerini reddetmeden, yeni fikirler ve insanları birleştiren ve gelecek için heyecanlandıran bir dil ve üslup geliştirmeleri gerekiyor” ifadesi kullanıldı.

10 kitaplık dizi

Başdanışman Özzeybek’in koordinasyonunda, Yüksel Taşkın, Fatih Yaşlı, Murat Somer, Gülgün Erdoğan Tosun, Behlül Özkan, Erhan Doğan, Emre Kayhan, Merve Özdemirkıran, Ünal Çeviköz, Alpay Filizkent ve Tanju Tosun tarafından kaleme alınan 10 kitaplık “Sosyal Demokrasi Dizisi” çıktı. Çalışma kapsamında Özzeybek, “Yeniden Türkiye”, Taşkın, “Sosyal Demokrasi ve Din” ile “Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak”, Somer, “Sosyal Demokratlar ve Türkiye’de Kürt Sorunu”, Yaşlı, “İdeoloji: Bir Kavramın İzinde”, Tosun, “Sosyal Demokrasinin Tarihi”, Filiztekin, “Sosyal Demokrasi ve Ekonomi”, Tosun, “Sosyal Demokrasi ve İlkeleri”, Doğan, “Avrupa Birliği”, Özkan, Kayhan, Özdemirkıran ve Çeviköz de birlikte “Türkiye’nin Dış Politikası Nasıl Düzeltilebilir” başlıklı kitapları kaleme aldı.