Gündem 'Sosyete plajı'nda denizden çıkanlar şaşırttı

'Sosyete plajı'nda denizden çıkanlar şaşırttı

03.05.2017 - 17:02 | Son Güncellenme:

BODRUM'da dünyaca ünlü isimlerin tatil yaptığı, sosyetenin göz bebeği Göltürkbükü Mahallesi'nin koyunda deniz dibi temizliği yapıldı. Denizden çıkan çöp konteynerinden tepsiye, bebek arabasından havluya kadar çeşitli atıklar, şaşkınlık yarattı.

Sosyete plajında denizden çıkanlar şaşırttı

Bodrum Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği 'denize en çok mavi yakışır' adlı deniz dibi temizlik kampanyası, bugün sosyetenin göz bebeği Göltürkbükü Koyu'nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bodrum Belediyesi'nde görevli dalgıçlar, 20 metre derinlikten atıkları çıkardı. Çalışmaya iki balıkçı teknesi ile zodyak botlar ve denizciler de eşlik etti. Sahil şeridinde yapılan temizlik sırasında denizden çıkan inşaat küreği, bebek arabası, koltuk, şemsiye, şezlong havlu, içecek kutu ve şişeleri ve tepsi çıktı. Denizden çeşitli atıkların yanı sıra sahilden 60 metre açıkta ve 18 metre derinlikte 80 kilo ağırlığındaki bir çöp konteynerinin bulunması dalgıçları da şaşırttı.

Teknenin burnuna bağlanarak sahile dalgıçların güçlükle taşıdığı konteyner, kıya çıkartıldı. Turistler de çalışmaları şaşkınlıkla izledi. Dalgıçlar 1 saat içerisinde denizden 400 kilo atık çıkardı. Dalgıç Mehmet İz, "Bu atıkların büyük bölümü insan kaynaklı. Denize insanların attığının yanı sıra derelere atılan atıklarda sel suları ile denize geliyor. Denizin dibi çöplük gibi. Ama yılmadan bilinçlendirerek temizliğe devam edeceğiz" dedi. Tekne ve botlarla toplanan atıklar Göltürkbükü barınağında iskeleye çıkartılarak sergilendi. Atıkların çıkarılması anında bekleyen Ahmet Naci Coşkunoğlu Ortaokulu'nun öğrencileri de çöpleri görünce şaşırdı.

Haberin Devamı

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlisi Numan Yılmaz, öğrencilere atıklarla ilgili bilgi verdi. Yılmaz, "Dünyamızda denizlerimize bugüne kadar atılan tüm atıkların 115 milyon ton civarında olduğu biliniyor. Her yıl 6.5 milyon ton atık denizlere bırakılıyor, atılıyor. Bugün yapılan çalışma çok büyük değil belki ama denizin dalgaları gibi gittikçe yaygınlaşacak ve siz küçüklerin bilinçlenmesi sayesinde denizlerimiz daha temiz olacak" dedi.

Yazarlar