Gündem ‘Su gibi akıp gitti’

‘Su gibi akıp gitti’

14.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hain terör saldırısında hayatını kaybeden 28 yaşındaki Selin Çelik önceki gün son yolculuğuna uğurlandı. Genç kızın cenaze törenine katılan acılı anne Şükriye Feryal Çelik güçlükle ayakta durabildi

‘Su gibi akıp gitti’

İstanbul Taksim’e arkadaşlarıyla buluşmaya gittiği sırada yakalandığı patlamada ağır yaralanan 28 yaşındaki Selin Çelik kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etmişti. ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin marka yöneticisi Çelik için dün İstanbul Kadıköy Fenerbahçe Camii’inde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve oyuncu Erkan Petekkaya’nın yanısıra Çelik’in ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Çelik’in Türk bayrağı sarılı tabutuna sarılan teyzesi Fetiye Karamuk, “Benim güzel kızım, sen merak etme annen bana emanet” diyerek gözyaşı döktü.
‘Melek gibiydi’
Çocukluk arkadaşı Selin’e gözyaşları içinde veda eden Semin Kırlı, yaşananlara şu sözlerle isyan etti; “9 yaşından beri arkadaşız. Dünya tatlısı bir insandı. Kimseyi kırmayan melek gibi biriydi. Ölümü kabullenmek çok zor. Selin’in ölümüne kader demek doğru değil. Selin de onlarca insan gibi ihmaller kurbanı oldu. Selin su gibi akıp gitti.”

‘Su gibi akıp gitti’


Babasının yanına
Taziyeleri Çelik’in annesi Şükriye Feryal Çelik ve kardeşleri kabul ederken, Çelik’in 3 yıl önce ölen babası Engin Çelik’in de aynı camide son yolculuğuna uğurlandığı öğrenildi. Cenaze törenin ardından Çelik’in cenazesi Karaacahmet Mezarlığı’na götürüldü ve babası Engin Çelik’in mezarının yanına defnedildi.
Cenazeye katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de törenin ardından, “Masum bir kardeşimizi bugün ebediyete uğurladık. Terör maalesef bir ayrım yapmıyor. Terör bir insanlık suçu. Milletimizin başı sağ olsun, ailesine Allah sabırlar versin; kolay bir şey değil. Terörle mücadele kararlı bir şekilde devam edecek. Türkiye bu sıkıntılı dönemleri mutlaka aşacaktır. Esas terör başaramayacak. Terör birliğimizi bozamayacak, bizi içimize kapatamayacak” değerlendirmesini yaptı.

Arkadaşları: Hadi uyan

Cenaze törenine katılan Çelik’in Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ndeki arkadaşları, Çelik’e dağıttıkları şu notla veda ettiler:
“Hadi uyan... Aydınlığa çık da çil gözlerin ışısın. Madem ki güzelsin, güzeli yaşatmak için. Madem ki iyisin iyiliği yaşatmak için. Madem ki umutlusun, umudu yaşatmak için...”