Gündem ‘Suada’yı, Kadıköy’ü isteyecek değiliz’

‘Suada’yı, Kadıköy’ü isteyecek değiliz’

22.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdülhamit’in torunları tarafından başlatılan veraset davasıyla ilgili konuşan Orhan Osmanoğlu, ‘Devletimizi zarara sokmayız’ dedi

‘Suada’yı, Kadıköy’ü  isteyecek değiliz’

Osmanlı Hanedanı mensuplarından Orhan Osmanoğlu, geçtiğimiz gün Çengelköy’deki Nilhan Sultan Köşkü’nde TRT’de yayınlanan “Payitaht Abdülhamit” dizisi oyuncularına iftar yemeği verdi. İlginç buluşma öncesi Orhan Osmanoğlu ile hem eleştirilere konu olan Payitaht Abdülhamit dizisi, hem de 2. Abdülhamit’in torunları tarafından başlatılan veraset davasını konuştuk.

Bugüne kadar veraset davasıyla ilgili hanedan ailesi olarak hiç konuşmadıklarını dile getiren Orhan Osmanoğlu, şunları söyledi: “Sürekli atamızdan miras kalacak yerler yazılıp çiziliyor. Sultan Abdülhamit’in çok fazla emlak ve mülkü var. Nereler kendisine ait diye sorarsanız, cevabım; Galatasaray Adası (Suada), Hipodrom, Kadıköy Rıhtım, Kadıköy ve Kasımpaşa’nın yarısı diye saymaya başlarım. İsteyen arşivlerden Abdülhamit’in tapularını çıkartıp baksın. Ancak bu mülkleri saymak, buralar bizimdir anlamına gelmez. Veraset davası olumlu sonuçlanırsa, bu yerleri talep etmeyeceğiz. Galatasaray Adası’na gidip, buradan çıkın diyecek halimiz yok. Devletimizi zora sokmayız. Devlet ‘Verasetname hazır, sizin alacağınız hiçbir şey yok derse’ eyvallah demeyi biliriz.”

Veraset davasını 9 yıl önce kendisinin başlattığını ve baba, amca, halalarının vârislik hakkına sahip olduğunu kaydeden Osmanoğlu, “Yurt dışındaki mülkler için Türkiye’de verasetin çıkması gerekiyor. Bizim için yurt dışındaki mülkler önemli. Musul, Kerkük gibi yerlerde, Yunanistan ve Kıbrıs’ta atamıza ait taşınmazlar var. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Böylece yabancı ülkelerdeki haklarımızı talep edebiliriz.”

Haberin Devamı

‘Kötü söz etmeyiz’

Sohbetimiz sırasında Atatürk hakkındaki düşüncelerini sorduğumuz Orhan Osmanoğlu, “Sormasanız şaşardım” zaten diye cevap verirken, “Mustafa Kemal Paşa hakkında kesinlikle kötü söz etmeyiz. Mustafa Kemal Paşa, tam da bu toprakların ihtiyaç duyduğu bir anda ortaya çıktı. Hanedan ailesinden belki bir iki kişi çıkıp Mustafa Kemal Paşa’yı eleştirmiş olabilir ancak bizler aile olarak kendisinden kötü sözle bahsetmeyiz” ifadelerini kullandı.

İFTARA KİMLER KATILDI?

İftar yemeğine hanedan ailesinin reisi konumundaki Harun Osmanoğlu, eşi Farizet Osmanoğlu başta olmak üzere, Orhan Osmanoğlu, Esra Osmanoğlu, Nilhan Osmanoğlu, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Muhammed Abdülaziz ve Muhammed Harun Osmanoğlu ile “Payitaht” dizisi oyuncuları Bahadır Yenişehirlioğlu, Ali Nuri Türkoğlu, Aydın Sidalı ile ilahiyatçı Mehmet Fatih Çıtlak katıldı. Konuklar arasında Enver Paşa’nın torunu merhum Osman Mayatepek’in kızı Mihrişah Mayatepek de yer aldı.

Haberin Devamı