Cadde ‘Süleyman’dan internet seferi

‘Süleyman’dan internet seferi

12.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyuncu Halit Ergenç, yeğeni Aziz Akgül’le ortak olarak sosyal ağ işine girdi. Ergenç, “Hedefim para değil, çok insanın kullanımına açmak” dedi

‘Süleyman’dan internet seferi

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç, internet yatırımcısı oldu. Ergenç’in yeğeni Aziz Akgül’le ortak yaptıkları sosyal ağ ‘Pondr’nin tanıtımı dün Ceylan Hotel’de gerçekleştirildi.
‘Pondr’nin tanıtımını Ergenç yeğeni Akgül’le yaptı. 60 kişilik basın ordusunun katıldığı tanıtımda ‘Pondr’ uygulamasının ‘En İyi Yeni Uygulamalar’ arasına girdiği açıklandı.
‘Tensel temas gibi’
Ergenç, “Öncelikli hedefimiz para değil, çok insanın kullanımına açmak” dedi. Facebook, twitter gibi ağların eksikliklerini dile getiren Halit Ergenç, “Pondr, tensel temas gibi. Çok büyüyeceğinden eminim. Hayalimizi hayata geçirdik” diye konuştu. Gazetecilerin, “Kullanıcıların bilgileri güvenli bir şekilde saklanacak mı?” sorusuna Ergenç, şunları söyledi:
“Biz insanların faydasına olan bir şey çıkardık. Yasaklar ve sınırlar konusunda da uluslararası kanunlarla şekillendirdik. Uluslararası standartlar neyse bizde de o uygulanacak. Ayrıca, Eğer enteresan bir iş, bir fikir, olumlu gelişme görecek olursam teknolojiye yatırım yapabilirim.” Ergenç oğlu Ali’nin fiziksel ve sosyal olarak varolabilmesi için telefon ve I-pad konusunda kısıtladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Duygu ikonları

Uygulamada kullanıcılar bir ya da iki fotoğrafı Pondr’a yerleştirip, duygu ikonları ya da kendi sözcükleriyle oluşturdukları seçenekleri arkadaşlarının ve takipçilerinin görüşünü almak üzere paylaşıyor, takipçiler ise yaptıkları tercih ve yorumlarla kendi görüşlerini belirtebiliyor.