Ege ‘Tarla ile şehirlinin sofrasını buluşturduk’

‘Tarla ile şehirlinin sofrasını buluşturduk’

29.04.2017 - 04:39 | Son Güncellenme:

Seferihisar’da 91 köylü ev kadınının ürünlerinin yer aldığı üretici pazarı, Agora Alışveriş Merkezi’nde müşterilere renkli bir ortam sunuyor. Pazarı gezen Başkan Soyer, “Köylünün tarlası ile şehirlinin sofrasını buluşturduk” dedi

‘Tarla ile şehirlinin sofrasını buluşturduk’

Seferihisar Belediyesi, yerel üreticiyi desteklemek ve özellikle kadınların istihdama dahil olması amacıyla açtığı üretici pazarını Agora Alışveriş Merkezi ile yaptığı işbirliğiyle Balçova’ya taşıdı. Perşembe günü açılan pazarı Agora AVM Genel Müdürü Hasan Noyan’la birlikte ziyaret eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, küçük üreticiyi ayakta tutabilmek, köylünün tarlasıyla şehirlinin sofrasını buluşturabilmek istediklerini belirtti, “Burada tezgahların üzerinde duran her şey tezgahların arkasındaki kadınlar tarafından üretiliyor. Büyük bir panayıra dönüşen bu keyifli ortamı tüm İzmirlilere tavsiye ediyorum. Ayrıca projemize destek veren ve burada gerçekleşmesine izin veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal demokrasinin verdiği en önemli mesajlardan birinin kadınlara destek olduğunu dile getiren Agora AVM Genel Müdürü Hasan Noyan, “Maalesef bizim üretim yapabildiğimiz köyümüz yok. Bu projenin amacı da kimseye rakip yaratmak değil, evinin bahçesindeki asma yaprağını pişiren emekçi insanlara destek olmak. Düşünün, Seferihisar’dan buraya 90 kadın geliyor. Onların ekonomiye katkısı her şeyden önemli. Onlar ayakta duracak, çocuk yetiştirecek, ekonomik özgürlüğü elinde olunca hayata bakış açısı değişecek, yetiştirdiği çocuğun da hayata bakışı farklılaşacak” dedi.

‘Kadın isterse...’

Köy Koop Başkanı ve S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, kooperatif üyesi kadınlarla birlikte Agora AVM’nin düzenlendiği ‘Tarımsal Kalkınmada Kooperatiflerin ve Kadının Rolü’ isimli panele konuşmacı olarak yer aldı. Neptün Soyer, kooperatifi 2010 yılında 9 kadınla birlikte kurduklarını belirtti, “Kooperatifimizi kurduktan sonra belediyenin yaptığı çalışmaların içerisinde yer aldık. Ev eksenli çalışan kadınlarımızın mutfaklarında yaptıkları yemeklerin satıldığı Sefertası Lokantası’nı açtık. Çok ilgi gören üretici pazarlarımızı Türkiye’yle buluşturmayı düşünerek www.seferipazar.com online alışveriş sitesini kurduk. Bu çalışmamız TUSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı ortaklığıyla TBMM’de gerçekleştirilen eTürkiye (eTR) Ödülleri’nde birincilik kazandı.

Haberin Devamı

Ardından Gelecek Turizm’de 200 proje içerisinde ilk üçe girerek Anadolu Efes’in projesine seçildik. Kooperatif üyesi kadınlarımız burada pişirdikleri yemekleri de satarak para kazanıyor. Gördük ki kadın isterse dünya değişebilir” dedi.

Seferihisar Üretici Pazarı bugün de açık olacak. Etkinlikte, çocuklar toprakla, tohumla ve lavanta ile buluşturacak. Öğretici ve çok eğlenceli aktiviteler, lavanta atölyesi, buğday değirmen atölyesi ve tohum topları atölyesiyle devam edecek.