Ekonomi ‘Tavan fiyat kalksın primde artış olmaz’

‘Tavan fiyat kalksın primde artış olmaz’

12.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, 1000 TL’nin üzerinde olan trafik sigortası bedelinin yüksek olduğunu söyledi. Anadolu Sigorta’nın 2010 yılında başlattığı ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi kapsamında Sinop’ta gazetecilerle biraraya gelen Koç,

‘Tavan fiyat kalksın primde artış olmaz’

Hazine Müsteşarlığı’nın trafik sigortasındaki fiyat artışının önüne geçmek için aldığı tavan fiyat uygulamasının şirketleri zorlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Koç, “Bana kalırsa 1000 TL’nin üzerindeki tüm trafik sigorta bedelleri vatandaşların gelir düzeyi göz önünde bulundurulacak olursa fazladır. Ama devlet ‘yap’ diyor biz de yapıyoruz. Aslında Hazine’nin getirdiği düzenlemeden sektör memnun. Sadece uygulamalarda ortaya çıkacak suistimaller konusunda tedirginiz. Bu sistem bir takım düzenlemelerle çok daha işlevsel hale getirilebilir. Örneğin kamu yükleri azaltılabilir” dedi.

‘Suistimal olmasın’

Zorunlu trafik sigortasının Türkiye’deki en fazla poliçe hacmine sahip sigorta branşı olarak öne çıktığına dikkat çeken Koç şunları söyledi:

“Zorunlu trafik sigortası, oluşan zararlar bakımından da büyük bir etki yaratıyor. Yaralanmalı kazalarda o kadar çok suistimaller oluyor ki sigorta şirketleri ne yapacağını bilmiyor. Kaza sonrası bilinçli olarak sigorta şirketine eksik evrak gönderip konunun yargıya yansımasını bekleyenler var. Çünkü konuya yargıya taşındığında yüklü tazminatlar kazanan var. Hatta evrakları içine koymadan boş zarf gönderenler bile var.”

Haberin Devamı

Trafik sigortasında fiyatların serbest piyasada oluşmasının daha doğru olduğunu ifade eden Koç, 2018 yılında tavan uygulamasının kaldırılması halinde fiyatlarda ciddi artış beklemediklerini söyledi.

‘Siber risklere hazırlanıyoruz’

Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, finans sektöründe siber saldırıların arttığını belirterek, sigorta sektörünün de bu saldırılara açık olduğunu söyledi. Siber saldırılara karşı Anadolu Sigorta’nın kendi güvenlik önlemleri için çalışma başlattığını söyleyen Koç, siber saldırılara karşı sistemin yıl bitiminde hazır olacağını söyledi. Sigorta sektörünün teknolojik gelişmelerin gerisinde kaldığını ve insan kaynağına yeterince yatırım yapmadığını ifade eden İlhami Koç, Anadolu Sigorta olarak teknolojiye her yıl 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. İlhami Koç, özellikle acentelerin teknolojik dönüşümü için bu bütçeyi harcadıklarını kaydetti.