Siyaset ‘Tek adamlığa son veriyoruz’

‘Tek adamlığa son veriyoruz’

27.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Başbakanla Cumhurbaşkanının yetkilerini, tek adamlığa son vermek için birleştiriyoruz. Tek adamlığa son veriyoruz” dedi.

‘Tek adamlığa  son veriyoruz’

Kurtulmuş, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda bir otelde düzenlenen ‘Halk oylaması buluşması’na katıldı. Kurtulmuş ‘tek adamlık’, ‘diktatörlük’ iddialarına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Lütfen tek adam diyene 104. Maddeyi bir okutun. 104. Madde yani şu anki cumhurbaşkanının yetkileri maddesi tek adamı tanımlamaktadır. Kim yaptı bu anayasayı? Bu Anayasayı siviller, siyaset yapmadı. Bu Anayasayı askerler, darbeciler yaptı. Şimdi Başbakanla Cumhurbaşkanının yetkilerini, tek adamlığa son vermek için birleştiriyoruz. Tek adamlığa son veriyoruz. Seçim akşamı parlamento belli olacak, kimin Cumhurbaşkanı olduğu belli olacak. Koalisyon, pazarlık, çekişme olmadan Türkiye yoluna devam edecek. Bunun zorluklarının son örneğini 7 Haziran’da yaşadık. Hükumet kurulamadı ancak Türkiye aylarını kaybetti.”

Haberin Devamı

Ak Parti Esenler İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği STK buluşmasında da konuşan Kurtulmuş, kampanya ilerledikçe ‘evet’ oylarının yükseldiğini savundu. Kurtulmuş, “Evet oyları, 16 Nisan’da en yüksek seviyesine çıkacak. Evet ile beraber milletimiz, Türkiye’nin eski sistemin hangi hastalıklarından kurtulacağını, hangi yanlışlarını bırakacağını anlıyor, görüyor ve ‘evet’e daha fazla sarılıyor” diye konuştu.