Gündem ‘Tek başına yapamaz’

‘Tek başına yapamaz’

01.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara ve İstanbul’da işlediği cinayetlerin ardından ortadan kaybolan şüpheli Atalay Filiz’i yakalamak için adeta insan avı başlatıldı. Demirarslan ve Kayıkçı aileleri gelişmeleri takip ediyor

‘Tek başına yapamaz’

Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldürdükten sonra ortadan kaybolan Atalay Filiz’in yakalanmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Güvenlik güçlerinin özel bir ekiple aradığı Filiz’in yakalanması için adeta bir insan avı başlatıldı.

Haberin Devamı

Kayıkçı’nın öldürüldüğü ev ile cesedinin bırakıldığı çevredeki tüm güvenlik kameraları titizlikle incelenirken, Filiz’in yakalanması ve profilinin çıkarılması için onu tanıyan onlarca kişinin bilgi amaçlı ifadesine başvuruldu. Filiz için ifadesine başvurulanlar arasında eski öğretmenleri, babası ile pek çok akrabası da bulunuyor.

‘Çölde hayatta kalır’

Araştırma sırasında Filiz’in bir öğretmeninin söylediği, “Atalay çok akıllı bir çocuktu. Lisede okuduğu dönemde dahi tek başına çöle bıraksanız, bir yolunu bulup hayatta kalıp ve geri dönebilecek karakterde ve azimde bir çocuktu. Bu tür olaylara nasıl karıştı anlamakta zorlanıyorum” sözleri bebek yüzlü katilin profiline dair ilginç ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Demirarslan ve Kayıkçı aileleri ise gelişmeleri yakından takip ediyor. Filiz’in kurbanlarından Demirarslan’ın amcası Mustafa Demirarslan, zanlının planlı hareket ettiği görüşünde. Demirarslan, “Bu işler, tek başına yapılacak işler değil. Onu A kişisi koruyor diyemem ama ailesiyle mutlaka konuşuyordur. Filiz ile Demirarslan’ın aileleri yalnızca aynı kurumda çalışmış kişiler. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama şahsın tek başına bunları yapabileceğini düşünmüyorum. Korunuyor anlamında planlı çalışıyor” dedi.

‘Hayal kırıklığı var’

Basına yansıyan haberlerle kendilerinin bildikleri arasında farklar olduğunu söyleyen amca Demirarslan “Birçok şey farklı. Katilin yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz. Bazı şeyleri hayal kırıklığıyla izliyoruz. Yurt dışına gittiği söyleniyor. Kırmızı bültenle aranıyordu” dedi. Kayıkçı’nın yakınları ise dün Tuzla sokaklarında Filiz’in izini sürdü. Yakınlar sokak sokak Filiz’in izini sürüyor.

1.5 YIL BU ODADA YAŞADI

‘Dikkat çekmeyen bir yaşam alanı’

Filiz’in yaklaşık 1.5 yıl yaşadığı odada ilginç detaylar göze çarptı. Oldukça az eşyanın bulunduğu odada, şüphelinin pek çok bulmacayı biriktirdiği göze çarparken duvara dayanmış masada tükenmez kalemlerin dik şekilde bırakıldığı görülüyor.

BAPAM Bakırköy Psikiyatri Tedavi ve Araştırma Merkezi Uzm. Psikiyatr Dr. Ayhan Akcan, odanın fotoğrafına bakarak katil zanlısının düzenli olduğu sonucuna ulaşılabileceğini belirterek, “Her şey basit. Dikkat çekmeyen ve sıradan bir yaşam alanı. Paranoya gibi düşünce boyutunda bir hastalık varsa gözükmez. Ailesi bile göremeyebilir. Hasta ruhlu olup öldürmeyi misyon edinme durumu da olabilir. Kendisi için travmatik olan grubu/kişileri öldürmek” dedi.

Haberin Devamı

‘Tek başına yapamaz’

ODTÜ’den açıklama: ‘Öğrencimiz değil’

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Tuzla’da öldürülen Fatma Kayıkçı’nın katilinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Biyoloji bölümünde doktora öğrencisi olduğuna dair bilgi ve ifade doğru değildir. Bahsi geçen isim, ne şimdi ne de geçmiş yıllarda, lisans ya da lisans üstü düzeyde öğrenci olarak üniversitemize kayıt olmamıştır” denildi.

‘Onu gördüm’

Güvenlik güçleri, dün bir televizyon kanalındaki programa bağlanarak Filiz’e çok benzeyen bir kişi ile bir kahvehanede oturarak sohbet ettiğini söyleyen kişinin ihbarını da değerlendiriyor. Polis ihbarın yapıldığı kahvehanenin çevresinde bulunan tüm güvenlik kameralarını toplayarak inceleme altına aldı.

Haberin Devamı

‘Tek başına yapamaz’
Interpol sevgilisini arıyor

Atalay Filiz’in Fransa’da birlikte olduğu kız arkadaşı Olga Seregina’nın da Interpol’ün kayıp şahısların aranmasında kullandığı ‘sarı bülten’ ile arandığı ortaya çıktı. Interpol’ün veri tabanında Seregina’nın 17 Aralık 2011’de Paris’in Clamart bölgesinde kaybolduğu belirtiliyor. Rusya’nın Novosibirsk kentinde doğan Seregina’nın sol elini kullandığı, sağ kol bileğinde ise ‘L’ yazan bir dövmesinin olduğu gösteriliyor. Rusça, İngilizce ve Fransızca bilen Seregina’yı arkadaşları da kurdukları Facebook grubuyla arıyor.

SAĞ KOL BİLEĞİNDE DÖVME VAR

2011’de kaybolan Seregina’yı da Filiz’in öldürdüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

SATIN ALDIĞI ŞAHİN MARKA ARABASI OLAYDAN 1 AY SONRA KÜTAHYA’DA ÇIKMIŞ

Aracın altına hatlı telefon

PAŞA ALYURT Ankara

Ankara’da Göktuğ Demiraslan ve Rus sevgilisini öldüren Atalay Filiz’le ilgili ayrıntılar şöyle:

Haberin Devamı

Platonik aşk

- Filiz, 16 Eylül 2013’te öldürdüğü Göktuğ Demirarslan ile ana okulundan bu yana arkadaştı. İki arkadaş, Erasmus öğrenci değişimi programı sayesinde gittikleri Paris’te de birlikte okudu.

- Filiz, kız arkadaşıyla problem yaşıyordu. Demirarslan ve Rus sevgilisi arasındaki ilişkiyi de kıskanıyordu. Filiz’in Radchikova’ya karşı platonik aşk beslediği de anlaşıldı.

- Öğrenci değişimi programı sonrasında Demirarslan ve Filiz Türkiye’ye döndü. Bir süre sonra Demirarslan’ın sevgilisi Ankara’ya geldi. Kıskançlık krizine giren Filiz, ikiliyi takibe aldı. Demirarslan’ın aracının altına hatlı telefon yerleştirip nerede olduklarını tespit etti.

- Arkadaşı ve sevgilisini öldürmeyi kararlaştıran Filiz, kamufle olmak için elbise kullandı. Olay günü bu şekilde ikiliyi tüfekle öldürdü.

- Cinayet sonrası ana yolları kullanmadan Ankara’dan kaçan Filiz izini kaybettirmeyi başardı.

Giyecekten silaha

- Filiz’in cinayetlerden önce kendisine ‘Şahin’ marka bir araba satın aldığı belirlendi.

- Bu araba 1 ay sonra Kütahya’da bulundu. Araçta kamp malzemeleri ve giyecekten silaha birçok malzeme olduğu tespit edildi.

- Filiz’in bulunması için ailesinin evi izlemeye alındı, telefon hatları için dinleme kararı çıkarıldı. Ancak Filiz, yakalanmasına yol açacak elektronik aygıt kullanmadı. Sahte kimlik edindiği sanılan Filiz’in 2014’te Portekiz’de kaydının çıktığı iddia edildi, ancak iddia doğrulanmadı.

‘Şizofren’ iddiası

Atalay Filiz hakkında Ankara’daki çifte cinayet kapsamında açılmış bir dava ve gıyabi tutuklama kararı bulunuyor. Ancak bugüne kadar Filiz’in izine rastlanamadığından dosya halen açık. Kaynaklar, Filiz’in şizofreni hastası olduğu iddiasında bulunurken, üst seviyede eğitim alması ve elektronik bilgisi sayesinde takibe düşmekten kurtulduğunu belirtiyor.

Mezarlar takip altında

Göktuğ Demirarslan’ın mezarının Çanakkale’de, Rus sevgilisi Elena Radchikova’nın mezarının ise Rusya’da olduğu, polis ekiplerinin ölüm yıl dönümlerinde katil zanlısının mezarlığa gelebileceği ihtimaline karşı tetikte bulunduğu, bu amaçla Rus polisiyle de bağlantıya geçildiği ancak Atalay Filiz’in buralara da hiç gelmediği öğrenildi.

‘Tek başına yapamaz’

Göktuğ Demirarslan ile ana okulundan bu yana arkadaş olan Filiz, arkadaşının Rus sevgilisi Radchikova’ya karşı platonik aşk beslediği öğrenildi.