Gündem ‘Terörü şehre indirenler akan kanın sorumlusudur’

‘Terörü şehre indirenler akan kanın sorumlusudur’

12.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler tarafından 21 Ağustos’ta Şırnak’ta jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenindeki haykırışları geniş yankı uyandıran ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, iznini geçirmek üzere Osmaniye’ye geldi.

‘Terörü şehre indirenler  akan kanın sorumlusudur’

Yarbay Alkan, kardeşleri öğretmen Murat ve Deniz Astsubayı İsmail Alkan ile birlikte dün sabah saatlerinde ilk olarak şehit kardeşleri Yüzbaşı Ali Alkan’ın Garnizon Şehitliği’ndeki mezarını ziyaret etti.

Daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi’ni ziyaret eden Yarbay Alkan burada şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın adının yaşatılması için bir vakıf kurma düşüncesinde olduklarını söyledi.

Devam eden terörle mücadele konusunda da konuşan Yarbay Alkan, “Hani diyorlar ya ‘Askersin kardeşim öleceksin’, eyvallah. Bakın bu kadar şehidimiz var. 32 yıldır böyle. Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı? Biz canımızla, kanımızla bedel ödedik. Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi. Onlar bedel ödemediği sürece bu iş de bitmeyecektir. Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanın sorumlusudur” dedi. Yarbay Mehmet Alkan yerel yönetimlerde teröre destek uygulamalarının önlemediğini de sözlerine ekledi.