Ekonomi ‘Terörün finansmanını kurutacağız’

‘Terörün finansmanını kurutacağız’

20.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör örgütlerinin birbirleriyle paslaştığını, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK terör örgütünün amacının Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak, ülkenin yükselişini durdurmak olduğunu söyledi.

‘Terörün finansmanını kurutacağız’

Şimşek, TRT Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. FETÖ ile bağlantılı şirket ve iş adamlarına yönelik operasyonu değerlendiren Şimşek, 17-25 Aralık sonrası sürecin milat olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Suçun şahsiliğine dikkati çeken Şimşek, operasyon yapılan şirketlerin Türkiye’nin birer değeri olduğunu, amaçlarının söz konusu varlıkları yok etmek olmadığını kaydetti. “Bizim derdimiz terör örgütünü yok etmek. Onun finansmanı kurutmaktır” diyen Şimşek, şöyle devam etti:

Asya - Pasifik seferi

“Yaptığımız şey hukuk devleti içerisinde terörün finansmanını kurutmaktır. Bunların sayıları bini geçmez. Dolayısıyla vatandaşımız müsterih olsun, şirketlerimiz, iş adamlarımız, girişimcilerimiz rahat olsunlar. Bankalarımızla bu anlamda yakın diyalog içerisindeyiz. Onlar da rahat olsunlar.”

Şimşek, yakın gelecekte yurt dışı ziyaretlere çıkacaklarını da belirterek, “Pazartesi Singapur, sonra Hong Kong, daha sonra da Tokyo. Asya-Pasifik ülkelerine gideceğiz. Türkiye’de yatırımı olanlarla ve yatırım düşünenlerle buluşacağız, ülkenin normale döndüğünü anlatacağız” diye konuştu. Büyümeyi güçlü tutmayı hedeflediklerini vurgulayan Şimşek, “Çok şükür iyi bir noktadayız ama deseniz ki, ‘Bu sene yüzde 4.5 büyümeyi tutturabilir miyiz?’ Hayır tutturamayız” dedi.