Gündem ‘Toprağını verin bağrıma basayım’

‘Toprağını verin bağrıma basayım’

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Lice’de PKK’lılarla girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ile Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için uğurlama töreni düzenlendi. Şehitlerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi

‘Toprağını verin bağrıma basayım’

Diyarbakır’ın Lice, Hani ve Kulp ilçeleri ile Bingöl’ün Genç ilçesinde PKK’ya yönelik 5 Mart’ta 7 bin polis, asker ve korucunun katımıyla başlatılan operasyonlar sürerken, önceki gün Lice’de bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan (34) ve Uzman Onbaşı Zinnur Ezim (27) için Diyarbakır 7’inci Kolordu Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Ak Parti milletvekil Ebubekir Bal, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Attila, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre’nin yanı sıra şehit yakınları ve silah arkadaşı katıldı. Törenin ardndan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan’ın cenazesi Gaziantep’e, Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim’in cenazesi ise Osmaniye’ye gönderildi. Şehit Oğuzcan’ı kardeşi Ahmet Oğuzcan asker selamıyla uğurladı.

‘Ben ölseydim’

Şehit Yüzbaşı Oğuzcan’ın cenazesi, Diyarbakır’daki törenin ardından askeri uçakla memleketi Gaziantep’e getirildi. Şehidin cenazesini havalimanında Vali Yardımcısı Turgay Erkin, askerler, şehidin babası Nuri, annesi Kanime, eşi Ayşe Fatma ve yakınları karşıladı. Şehidin annesi Kanime Oğuzcan, “Fuat oğlum ben ölseydim” diye ağladı.

Şehit Uzman Onbaşı Zinnur Ezim’in cenazesi, Osmaniye’de Kurtuluş Mahallesi Temel Sokak’taki babaevine getirilerek helallik alındı. Bu sırada Ezim’in uzman çavuş olan ağabeyi Resul ile diğer ağabeyi Zübeyr Ezim ve yakınları gözyaşı döktü. Merkeze bağlı Şekerdere köyüne götürülen Ezim’in cenazesi, 5 bin kişinin katıldığı namaz sonrası toprağa verildi. Oğlunun mezarı başına gelen anne Hatice Ezim, “Toprağını verin de bağrıma basayım” dedi.

Haberin Devamı

‘İntikamımızı alın’

Şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan için Gaziantep’in Karkamış ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Suriye sınırındaki Öncüler Mahallesi’ndeki mezarlıkta düzenlenen cenaze töreninde tabuta sarılan şehidin ailesi uzun süre gözyaşı döktü.

‘Toprağını verin bağrıma basayım’

Şehidin annesi Kanime Oğuzcan, “Teröristler oğlumu şehit etti, intikamını alın” dedi. 7 aylık Elif adında kız çocuğu bulunan şehit Oğuzcan’ın, Elazığ’da görevliyken bir ay önce Lice’ye geçici görevli gittiği belirtildi. (METİN FARUK TAMER Gaziantep DHA)