The Others 'TSK'nın yaralanmasına izin vermeyeceğiz'

'TSK'nın yaralanmasına izin vermeyeceğiz'

08.08.2016 - 18:06 | Son Güncellenme:

TSK’yi darbecilerle karıştırmamak gerektiğini belirten Akıncı, “TSK içinden çıkan bir çetenin TSK’yi yaralamasına izin vermeyeceğiz” dedi

TSKnın yaralanmasına izin vermeyeceğiz

TSKnın yaralanmasına izin vermeyeceğiz

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Erenköy Direnişi için düzenlenen törende Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin garantisinin devamını istediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, "Kıbrıs Türk halkı kendi güvenliğini Türkiye’nin sağlamasından başka bir seçenek görmüyor" dedi. Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıslı Rumlara karşı verdiği mücadelede önemli bir yere sahip olan Erenköy Direnişi’nin 52’nci yıldönümü ve direnişte şehit düşenler, Erenköy’de Erenköy Şehitliği önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene üst düzey katılım oldu. Akıncı törende yaptığı konuşmada, bu topraklarda Kıbrıs Türk halkının özgür ve eşit yaşamasının altyapısını oluşturmada Erenköy Direnişi’nin önemli rol oynadığını vurguladı. Erenköy’de çok ciddi bir direniş örneği gösterildiğini kaydeden Akıncı, Türkiye’nin yardımı gelmiş olmasaydı çok daha kötü sonuçların yaşanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaşananlardan ders çıkarma

“O günlerdeki kavga, arayış ne ise bugün de o arayışı sürdürdüğümüzü söylemem yanlış olmayacak” diyen Akıncı, 1960’larda da eşit hakları ve güvenlik içinde yaşayabilmeyi arzu eden bir Kıbrıs Türk halkı söz konusu olduğunu, bugünkü taleplerin de pek farklı olmadığını, Kıbrıs türkünün kendi bölgesinde güvenlik içerisinde, özgür ve eşit bir toplum olarak yaşamak istediğini söyledi. Akıncı, “Yaşananlardan dersler çıkarıp geleceği kurmak, en önemli ödevimizdir. Geçmişin tekrarlanmamasının ön önemli noktası, geçmişte yaşananlardan dersler çıkarmaktır. Eğer dersler çıkarmazsak aynı şeyler tekerrür edebilir” diyen Akıncı, olası çözümde asgaride üç unsuru sağlama almak gerektiğini vurguladı.

TSK'nın içindeki çete

Türkiye’deki darbe girişimine atıfta bulunan Akıncı, Türk silahlı Kuvvetleri içindeki bir çetenin darbe girişimine karşı verilen mücadelede yaşamını yitirenlere rahmet diledi ve Türk ulusuna geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Türkiye’nin Atatürk ilkelerinden sapmaksızın, demokratik hukuk ve sosyal devlet olarak yoluna devam etmesinin Kıbrıs ve bölgenin istikrarı için önemli olduğunu ifade eden Akıncı, Türkiye hukuk dışı bir yapıya dönüşmesi endişe verici olacağını ancak buna izin verilmediğini söyledi. TSK’yi darbecilerle karıştırmamak gerektiğini belirten Akıncı, “TSK içinden çıkan bir çetenin TSK’yi yaralamasına izin vermeyeceğiz” dedi. Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan, ise Erenköy direnişini anlattığı konuşmasında, “Vatanımız tehlikeye düşerse aynı ruh ve heyecanla bugün de göreve hazırız” dedi.