Dünya Japonya’dan Türk dönercileri şaşırtan reklam

Japonya’dan Türk dönercileri şaşırtan reklam

26.10.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

Japonya'da haftalık yayınlanan ve gösterdikleri yemeklerle karınları acıktıran bir anime olan Shokugeki no Soma'da Türk döneri yapılan bir bölüm yayınlandı. Türk dönerinin Japonya’da animasyon filmiyle tanıtılması Türk dönercilerini hem şaşırttı hem de memnun etti.

Japonya’dan Türk dönercileri şaşırtan reklam

Türk dönercileri ise bu anime filmin ardından Japon müşterilerin artması beklerken, döneri bu kadar iyi biz anlatamazdık yorumları yaptı.

Haberin Devamı

Japon animasyon filmlerinden Shokugeki no Souma'da yer verilen Çizgi filmde en iyi aşçı unvanını almaya çalışan karakterlerin yarışında yarışmacılardan bir tanesi pidenin arasında döner servis ediyor.

Dönerin tadına bakan jüri bu lezzet karşısında adeta kendinden geçiyor.Shokugeki no Souma'da, dönerin sığır, tavuk gibi hayvan etlerinden nasıl yapıldığı da yer alıyor.

DÖNERİ BÖYLE TANITTILAR


Japon’ya da Türk dönerinin yayınlandığı animasyon filimle ilgili olarak ise Türk dönerciler oldukça memnun.


Türkiye’de yıllarını bu işe veren dönerciler; “Biz bile döneri bu kadar iyi anlatamazdık.Bu filmden sonra japonlar’ın daha da çok dönere ilgi göstermesini bekliyoruz. Avrupa’da bilinirliği oldukça çok olan dönerimizin Uzakdoğu’ya kadar uzanması memnuniyet verici. Hatta artık değil Japonlar’ın Türkiye’de döner yemesi Japonya’da dahi dönerci dükkanları açılabilir.” Denildi

Yazarlar