Gündem ‘Türkiye bize bütün hikâyeyi anlatmadı’

‘Türkiye bize bütün hikâyeyi anlatmadı’

22.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Batı medyasında Türkiye’nin Musul’da IŞİD’in rehin aldığı vatandaşların özgürlüğe nasıl kavuşturduğu sorgulanıyor.

‘Türkiye bize bütün hikâyeyi anlatmadı’

O yorumlardan bazıları şöyle:

Associated Press (ABD): “Türkler, dünyanın en acımasız terör örgütlerinden birinin elinden 49 rehineyi kurşun atmadan, fidye ödemeden ve karşılığında bir şey vermeden aldıklarını öne sürüyorlar. Uzmanlara göre Türkiye’nin hikayesinin ‘gerçek olmak için fazla iyi’... Eski diplomat Sinan Ülgen “Gayet meşru ve yanıtlanamayan sorular var” diyor. Londra’dan merkezli düşünce kuruluşu RUSI’den Türkiye güvenliği uzmanı Aaron Stein, “Türkiye bize bütün hikâyeyi anlatmadı” yorumunu yapıyor.
Amerikan ve İngiliz hükümetlerinin rehinelere için para ödeyip ödememesi gerektiği tartışılırken Türk rehinelerin bırakılması rahat nefes aldırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu dünkü karşılamada Türkiye’nin başarısını defalarca vurgulayıp siyasi muhalefeti hedef aldı.”

‘Takas yapıldığı açık’

Los Angeles Times (ABD): “Türkiye’nin fidye ödenmediği ve takas yapılmadığı iddiası Ankara’nın IŞİD üzerinde nasıl bir baskı noktası oluşturduğuna dair spekülas-yonları doğurdu. St. Lawrence Üniversitesi’nden Türkiye uzmanı Howard Einssenstat “Karşılığında bir şeyler verildiği, karşılıklı takas yapıldığı bence açık” dedi.