Eğitim 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadar spora yatırım yapan başka bir ülke yok'

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadar spora yatırım yapan başka bir ülke yok'

25.09.2014 - 10:07 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spora yapılan yatırımlara dikkati çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadar şu anda spora yatırım yapan başka bir ülke yok" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti  kadar spora yatırım yapan başka bir ülke yok

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen yaz gençlik kamplarının kapanış töreni, Bakanlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç, törende yaptığı konuşmada, bu yıl yaz eğitim programlarına katılan 210 bin gencin bir birleriyle tecrübelerini paylaştığını söyledi.

Her yaştaki insanın farklı bir tecrübeye, bilgiye sahip olduğunu belirten Kılıç, "Herkesin fikri değerlidir. 5 yaşında, 10 yaşında olsun, herkesin birbirine katacağı bir fikir, duruş vardır. Bazen 6 yaşındaki kızımdan, bazen de 1 yaşındaki yeğenimden bir şeyler öğreniyorum. Büyüklerimizin ışığından da çok faydalanıyoruz. Dolayısıyla hepsini bir arada tutan o kaynaşmayı sağlamamız lazım" diye konuştu.

"Gençler geleceğimizdir" sözüne inandığını dile getiren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Ancak şunu her zaman söylüyorum, bugün kazanacağınız bilgilerle, elde edeceğiniz tecrübelerle sizler geleceğimiz olacaksınız. Eğer sizler bugün kendinizi geliştirip yetiştiremezseniz, gelecekte çok fazla bir fayda sağlayamazsınız. Dolayısıyla bizim görevimiz, sizlerin önünü en iyi şekilde açarak, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz için gereken imkanı sunmaktır."

Haberin Devamı

Spor yatırımları

Bakan Kılıç, spor yatırımlarına değinerek, "Bizim dünyada şu anda spora yaptığımız yatırım kadar, yatırım yapan başka bir ülke yok. Tesisleşme anlamında, maddi kaynak ayırma anlamında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadar şu anda spora yatırım yapan başka bir ülke yok" ifadesini kullandı.

Bu yatırımların verimli kullanılması noktasında sıkıntı yaşadıklarını anlatan Kılıç, "Elimizdeki tesislerin verimini artırmalıyız. Tesislerin halk tarafından çok daha fazla kullanılmasını sağlamak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kılıç, salonda ünlü sporcuların ve sanatçıların bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Aranızdan yeni Kenanlar, Rızalar, Şahikalar, Gizemler yani kısacası bugün podyumda gördüğünüz kardeşlerimiz çıkacak. Birbirinize karşı sevginiz, muhabbetiniz ve saygınız bunlar çok önemli. Ecdadımıza baktığımızda başarı elde edilen her noktada insanlığa verilen önemin, değerin ne kadar öne çıktığını göreceksiniz. Kültürümüzde bu fazlasıyla var. Onun için sizler de bunları içselleştirin, öğrenin ve yansıtın."

Haberin Devamı

Gençlik kampları değerlendirildi

Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından gençlik kamplarının değerlendirdiği söyleşi gerçekleştirildi. Kamplara katılan gençler, sanatçılar ve sporcular, söyleşide gençlik projeleriyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Programda ayrıca 100 görsellik fotoğraf sergisi de konukların beğenisine sunuldu.

Türkiye'nin adını uluslararası arenada başarıyla duyuran Kenan Sofuoğlu, Taha Akgül, Rıza Kayaalp, Bahri Tanrıkulu, Şahika Ercümen, Çağla Büyükakçay ve Gizem Girişmen gibi şampiyonlar sporcularla, eski futbolcu Tanju Çolak, sanatçılar Uğur Işılak ve Murat Kekilli'nin de bulunduğu törene Ankara, Kırıkkale, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Konya ve Sakarya'dan 700 gencin yanı sıra değişim programı kapsamında Türkiye'de bulunan 23 Güney Koreli genç de katıldı.