Siyaset 'Türkiye küresel bir güçtür'

'Türkiye küresel bir güçtür'

25.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Bab operasyonuna değinerek, ‘Sırada Münbiç var. Münbiç’ten sonra yeni dönemde el ele verebilirsek, Rakka var. Türkiye küresel bir güçtür, bunu bileceksiniz’ dedi

Türkiye küresel bir güçtür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Maltepe’de düzenlenen SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü’nün açılış törenine katıldı. El Bab operasyonuna değinen Erdoğan, “Sırada Münbiç var. Münbiç’ten sonra işte Amerika’da eğer burada da yeni dönemde ele ele verebilirsek Rakka var. ‘Dünyadan bize ne’ diyenlere sesleniyorum. Bu dünyada yaşıyoruz. Türkiye küresel bir güçtür, bunu bileceksin. Bize bu soruyu soranlara diyorum ki, sizin bu parlamentoda ne işiniz var? Bir dünyaya bakışı yoksa orada durmasına gerek yok. Geldiğin yere dön. Olması gereken bu. Devletimizin ve milletimizin bekasını düşünüyor onun adımını atıyoruz. Bir haftadır neredeyse Genelkurmay Başkanımız bölgede. Ne yapıyor? Bütün harekatı yürütüyor. Ankara da mı otursun? Senin parlamentoda oturduğun gibi. İşimiz var, işimiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İzin vermeyeceğiz’

“Terörden arındırılmış bir güvenli bölge ilan edeceğiz Kuzey Suriye’de” diyen Erdoğan, “Gençler, Kuzey Suriye’de yeniden bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz bu böyle biline. 20 Ocak’tan sonra Amerika’da yeni yönetim iş başı yapıyor. Onlarla da konuşacağız. Bölgenin değerlendirmesini yapacağız. Halep’ten 45 bin kardeşimizi kurtardık. Onları İdlib’e aldık. Gerekirse kendi topraklarımıza da çekebiliriz. İlk etapta bu adımı attık” dedi.

‘Fırtınalı yaşardı’Konuşmasında şehit Erol Olçok’a da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Şehit Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip şahadetleri çok yakından tanıdığım insanlar olması nedeniyle beni ve ailemi ayrıca etkilemiş, üzmüştür. Erol Olçok çok uzun yıllardır tanıdığım, ülkemizin en üretken kişilerden biri olarak tanıdığım, hayatı düz değil fırtınalı yaşayan yerinde duramayan bir arkadaşımızdı. Vefatı da hayatı gibi sıradışı oldu. Darbecilerin yakasına yapışıp hesap soran arkadaşımız açılan ateşte ilk şehit olanlardandı. Ama kalleşçe” dedi.

Haberin Devamı

‘Parlamento idamı gündemine almalı’

Konuşması sırasında “İdam isteriz” sloganları üzerine Erdoğan, “Bu konudaki kanaatimi biliyorsunuz. Milletin talebi, parlamentonun yerine getirmesi gereken bir adımdır. Milet talep etti. Ne diyor ‘idam.’ Parlamento bunu gündemine almalıdır. Parlamento’dan bu karar çıkarsa ban geldiği zaman ben onaylanırım. Bunu defaatle söyledim. Bu konu devletin inisiyatifinde olan bir konu değildir. Devlet katili af yetkisine sahip değildir bana göre. Af yetkisi onun varislerinindir. George’un, Hans’ın böyle bir yetkisi yok. Onlar kendi, işine baksın. Dünyanın 3’te 2’sinde hala idam var. Onalar yapıyor da. Neymiş AB’de idam yok. AB’de olan veya bizde olmayan hepsini eşitlemek diye bir anlayış olabilir mi? Nitekim de olmuyor” ifadelerini kullandı.

‘Putin’in bizlere teşekkürü oldu’

Türkiye küresel bir güçtür


Rusya lideri Vladimir Putin ile olan görüşmesine de değinen Erdoğan, “Dün akşam sayın Putin ile bir görüşmem oldu. Bizlere teşekkürü oldu. ‘İnsanların kurtuluşunda el ele vermeseydik bu süreci bitiremezdik’ dedi. İşin bu bölümü bitti” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Eline silahını al sokağa çık demedim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 30. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin yorumlarda bulundu.

Türkiye küresel bir güçtür


‘Seferberlik’ konusuna değinen Erdoğan, “Milli seferberlik diyorum, boşuna demiyorum. Benim ‘milli seferberlik’ dediğim olay, ‘eline silahını al, sokağa çık’ değil. İşte milli seferberlik bu. Bugün sınırlarımız içindeki ve dışındaki terör örgütleriyle nasıl canhıraş bir mücadele içindeysek ekonomimize yönelik saldırılar karşısında da aynı kararlılığı göstermek mecburiyetindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarih boyunca nerede bir mazlum varsa oraya gidildiğini anlatırken, şöyle devam etti: “Geçen çıkmış birisi Parlamentoda konuşma yapıyor, ‘Bize ne dünyadan?’ diyor. Lafa bak. Gaziantep’te 56 vatandaşımız öldürülüyor, Kilis’te aynı şekilde. Akıl vermeye başladılar, ‘Ne işimiz var oralarda?’ Ya benim için buralar tehdit bölgeleri” dedi. (DHA-AA)