Ekonomi ‘Türkiye’nin yatırım elçisiyiz’

‘Türkiye’nin yatırım elçisiyiz’

04.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, bankanın Türkiye’de kalma ve iyi olduğu alanlara yoğunlaşma kararı aldığını belirterek, “Yurt dışındaki yatırım olanaklarını Türkiye’ye çekme konusunu bir görev olarak görüyoruz. Türkiye’nin yatırım elçisiyiz” dedi.

‘Türkiye’nin yatırım elçisiyiz’

AA’ya açıklamada bulunan Kervancı, HSBC’nin satılacağı yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu söyledi. Kervancı, “Biz Türkiye’ye en erken giren yabancı bankalardan bir tanesiyiz. Yeni bir strateji ile Türkiye’de yolumuza devam etme kararı verdik. Bu strateji, iyi olduğumuz alanlara odaklanmaktır. Biz kurumsal bankacılıkta ve yatırım bankacılığında çok iyiyiz. Bireysel bankacılıkta da orta üst ve üst gelir gruplarına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yatırıma odaklanıyor

Kervancı, HSBC’nin dünyanın her yerinde zaman zaman yeniden yapılanmaya gittiğini hatırlatarak, “HSBC 17-18 ülkeden çıktı. Bazı ülkelerde özel bankacılıktan çekildi. Türkiye’de de bir yapı değişikliğine gittik ve artık önümüze bakıyoruz. Bizim Türkiye’de herkes için her şey olmak gibi bir hedefimiz yok. Bankayı satmak veya herhangi bir şekilde Türkiye’den çıkmak gibi bir niyetimiz kesinlikle yok” ifadelerini kullandı.

HSBC olarak Türkiye’de müşterilerin, özellikle de kurumların farklı finansman enstrümanlarına ulaşımını kolaylaştırabileceklerini belirten Kervancı, “Türkiye’nin en büyük problemlerinden bir tanesi iç tasarruf açığı. Türkiye’nin büyümesini sürdürülebilir hale getirmesi için de yurt dışından ciddi anlamda bir finansmana ihtiyacı var. Bunu da bizden daha iyi yapacak bir banka yok” dedi.

Kervancı şöyle devam etti:

“Bu konuda ağırlıklı olarak faaliyet göstermek istiyoruz. Yurt dışından Türkiye’ye çok fazla yatırım olanakları var. Türkiye’nin içinden geçtiği dönemde bunu farklı platformlarda; hem HSBC içerisinde hem müşterilerimize Türkiye ekonomisinde hala çarkların döndüğünü, kurumların hala aynı şekilde işlemeye devam ettiğini anlatıyor, güven tesis etmeye devam ediyoruz. Türkiye’deki şirketlerin yurt dışına açılmalarına aracılık ediyoruz. Bunun geçmişte çok güzel örneklerini verdik. Bugün Ülker’in İngiltere’de United Biscuits’i satın almasına o fikri getirmiş, danışmanlığını yapmış, finansmanını yapmış banka biziz. Dolayısıyla bütün bu alanlara odaklanmak istiyoruz. Kısacası biz Türkiye’nin yatırım elçisiyiz.”