Ekonomi ‘Türkiye’yi doğru bilgiyle anlatmalı’

‘Türkiye’yi doğru bilgiyle anlatmalı’

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Diplomasi dünyasından beklentimiz, ülkemizin gerçeklerini dünya kamuoyuna anlatırken sadece sağlıklı ve doğru bilgiye itibar edilmesidir” dedi.

‘Türkiye’yi doğru bilgiyle anlatmalı’

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Konsoloslar Birliği ile ‘Yeni Yıl Buluşması’nda biraraya geldi.

Bahçıvan, “Bütün bu gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin en önemli ortak amacı, ülkemizi tüm dünyaya en doğru şekilde tanıtmaktır. Siz değerli diplomatlar, ülkemiz koşullarını yakından izleyip değerlendirebilen bir konumdasınız. Diplomasi dünyasından beklentimiz, ülkemizin gerçeklerini dünya kamuoyuna anlatırken sadece sağlıklı ve doğru bilgiye itibar edilmesidir. İstanbul Sanayi Odası olarak, sağlıklı bilgi almak noktasında bütün paydaşlarımız için doğru bir adres olduğumuzun altını özellikle çizmek istiyorum” dedi.

Terörün ekonomiyi ve hayatı doğrudan etkileyen, küresel bir nitelik kazandığını vurgulayan Bahçıvan, “Terör korkusunun bir korku çağına neden olduğu tartışılıyor. Dünyanın birçok yerinde insanlar başkalarından daha çok şüpheleniyor ve korkuyor. Sözü edilen korku çağı, tüketimi, ticareti, toplumsal ilişkileri, iletişimi ve üretimi olumsuz etkiliyor. Geleceğe yönelik bir kaygı ve güvensizlik duygusu da bu olumsuz gelişmeye eşlik ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa vizesi

Bahçıvan, İSO olarak Gümrük Birliği’nin genişletilerek, güncelleştirilmesi konusunu en çok gündeme getiren kuruluş olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Sorunlar karşısında yılgınlık sergilemek yerine diyalog ve müzakere yolları karşılıklı olarak zorlanmalı. Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin genişletilerek, güncelleştirilmesi sürecinin başlaması buna en güzel örnektir. Bunun vize serbestliği konusunda da yaşanmasını bekliyoruz. Müzakerelerin en kısa zamanda ülkemiz vatandaşlarının AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkının kabul edilmesiyle sonuçlanmasını umut ediyoruz.”