Cadde 'Türkü aşığı bir kadınım'

'Türkü aşığı bir kadınım'

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yedi dilde şarkı söyleyen Deniz Toprak, “Anadolu aşığı biriyim. Türkü söylerken sesimi ve duygularımı daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum” dedi

Türkü aşığı bir kadınım

- Türkülerinizin, Rumeli’den Kerkük’e uzanan etnik ve yöresel havası var...

Haberin Devamı

Anadolu ve türkü aşığı biriyim. Albümlerimde güzel coğrafyamızın hemen hemen her bölgesinden etnik bir nida olsun istiyorum. Rumeli’den Kerkük’e, Ege’den Karadeniz’e bu toprakların bütün türkülerini çok seviyorum ve söylemekten büyük bir keyif alıyorum.

- Daha önceki röportajlarınızda “Oyunculuk yapabilirim” demiştiniz. Bu düşünceniz geçerli mi?

Hâlâ geçerli. Görsel sanatları da çok seviyorum, yapabilirim diye düşünüyorum. Ama tabii ki bana uygun bir proje gelir ve içime tam anlamıyla sinerse kabul edebilirim. Aslında dizi müzikleri yaparak, bu işin ucundan tutuyorum. İlerleyen günlerde sürprizler olabilir.

- Türkü dışında farklı şarkılar seslendirmek ister misiniz?

Her şeyden önce türkü
aşığı bir kadınım. Türkü söyleyerek sesimi ve duygularımı daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum. Bunun yanında arabesk, sanat müziği ve Yeşilçam şarkıları gibi farklı tarzlarda eserler de okurum.

- Arapça, Kürtçe, Lazca, Yunanca, Hintçe ve Çince gibi birçok dilde şarkılar söylüyorsunuz...

Haberin Devamı

Küçük yaşlardan itibaren Asya müziğine karşı büyük bir ilgim var. Bu duruma vesile olan babamdır. İşi gereği dünyayı gezen ve yedi dil konuşan biri. Gittiği ülkelerden, sevilen sanatçıların kaset ve CD’lerini getiriyordu. Dolayısıyla bu müzikleri dinleyerek büyüdüm. Bu da birçok dilde şarkılar öğrenmeme vesile oldu.

- İki yıl aradan sonra Resul Dindar ile single çalışmanız oldu. Düet fikri nasıl gerçekleşti?

‘Sebebi Sensin’ isimli eserimize gerçekten çok büyük bir ilgi oldu. YouTube’da 1.5 ayda 14 milyon gibi bir izlenme rakamına ulaştı. Düet yapma fikri menajerim Turgay Korkmaz’a ait. Sonrasında Resul’la bir araya geldik. Şarkıyı o da
çok sevdi. Enerjimiz tuttu ve hemen
stüdyoya girdik.

- Yeni bir albüm çalışmanız var mı?

Şu an da repertuvar bitmek üzere... Bu albümde de 12 türkü var. Anadolu’nun seçkin türkülerinin dışında yeni besteler de yer alacak.

‘Kayahan benim için şanstı’

- ‘Türkü Molası’ adlı ilk albümünüzde Kayahan ile çalışmıştınız...

Kayahan, Türk pop müziğinin dev isimlerinden biriydi. Onun gibi bir ustayla bir araya gelmek ve tecrübelerinden faydalanmak benim için büyük bir şanstı.

- Bu arada yeni anne oldunuz. Kızınıza zaman ayırabiliyor musunuz?

Çok şükür Asya çok uslu bir bebek, şu ana kadar beni üzmedi ve yormadı. En büyük sorun sık sık seyahat etmem.