Gündem 'Ülkemize dönebilmek için erkeklerle birlikte olduk'

'Ülkemize dönebilmek için erkeklerle birlikte olduk'

01.12.2016 - 07:54 | Son Güncellenme:

Marmaris'te bir otele düzenlenen operasyonda fuhuş yaptıkları öne sürülen 4'ü yabancı uyruklu  şüpheli gözaltına alındı.

Ülkemize dönebilmek için erkeklerle birlikte olduk

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kemal Elgin Bulvarı'nda bulunan 3 yıldızlı otelde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Gece yarısı otele baskın düzenleyen polis, fuhuş yaptıkları iddiasıyla Kırgızistan uyruklu Rus vatandaşı 20 yaşındaki Luiza Kalinkina ile Nursula Mukhtarova ve 18 yaşındaki Olga Kutinova ile bu kadınlarla birlikte olan yaşları 19 ile 29 arasında değişen M.U., B.C. ve Ö.K.'yi zorla fuhuş yaptırmak, aracılık ve yer temin etmek iddiasıyla Dağıstan uyruklu 30 yaşındaki P.U.'yu gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından yabancı uyruklu üç kadın sınır dışı edilmek üzere Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kadınlarla birlikte olduğu belirtilen diğer 3 kişiye ise kabahatler kanununa göre 120'şer lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

KADINLAR İŞ VAADİYELE FUHUŞA SÜRÜKLENMİŞ

Rus vatandaşı üç kadın poliste verdikleri ifadelerinde Dağıstan uyruklu P.U.'dan şikayetçi oldu. Kadınlar verdikleri ifadelerinde, şöyle dedi:

"Bizi, iş bulma vaadi ile on gün önce Marmaris'e getirdi. Üçümüz aynı evde kalıyorduk. İş bulmadı ve uçak biletlerimizi aldığını belirterek karşılığında erkeklerle birlikte olmaya zorladı. Ülkemize dönebilmek için erkeklerle birlikte olmaya başladık."

P.U., ifadesinde yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. P.U.'nun sorgusunun tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecek. Öte yandan Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği yetkililer şu açıklamayı yaptı:

"İlçemize iş bulma vaadiyle getirilen yabancı uyruklu kadınların zorla fuhuş yaptırıldığını tespit ettik. 2 ay içinde yaptığımız 4 operasyonda 8 Kırgızistan ve 3 Rus vatandaşı olmak üzere 11 kadın fuhuş batağından kurtarılarak sınır dışı edilmiştir. Fuhuşa yönelik operasyonlarımız devam etmektedir."

Yazarlar