Kültür Sanat "Uyanış" adlı oyun sahnede

"Uyanış" adlı oyun sahnede

26.03.2015 - 16:43 | Son Güncellenme:

Tiyatro Oyun Bandı’nın "Uyanış" adlı oyunu; 27 Mart Dünya Tiyatro Günü ve Nisan programıyla perde açmayı sürdürüyor.

Uyanış adlı oyun sahnede

Yağmur Yağmur tarafından İstanbul’da kurulan tiyatroOYUN BANDI’nın “UYANIŞ”ı verdiği "zorunlu" kısa aranın ardından Mart ve Nisan'da seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Yakup Almelek'in 1980 yılında Viyana'da yaşadığı dönemde bir gazete haberinden yola çıkarak yazdığı "kadın ve aile sorunlarına" dikkat çekerek bireysel bir hikayeyle temellendirdiği "Uyanış", aradan onca yıl geçmesine rağmen güncelliğini koruyan bir metin olmasıyla da dikkat çekiyor.

11 Aralık 2014'te prömiyer yapan, sonraki temsillerinde de seyircisinin beğenisini toplayan "Uyanış"ı, deneyimli yönetmen Saydam Yeniay yönetiyor. Proje Tasarımı'nı ve Proje Sanat Yönetmenliği'ni ise; aynı zamanda "Oyun Bandı"nın kurucusu ve Sanat Yönetmeni olan Yağmur Yağmur üstleniyor. Eserin dramaturjisi de Saydam Yeniay ve Yağmur Yağmur'a ait.

Sade olmasına karşın dikkat çeken bir sahne plastiğine sahip olan oyunun, dekor tasarımı Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımı Murat Özdemir, kostüm tasarımı Dilek Kaplan, müzikleriyse Orhan Enes Kuzu'nun imzasını taşıyor.

Oyunda; Özlem Öçalmaz, Alayça Öztürk, Dikmen Seymen, Kubilay Karslıoğlu, Elçin Hanbay Kaya, Barış Aytaç ve Batuhan Sezer rol alıyor.

"Uyanış", yeni kurgusuyla şizofren bir kadının gözünden; geçmiş, bellek, kadın erkek sorunları, aile çatışması, kaza, yazgı, bilinçaltı ve estetik gibi kavramlara değiniyor. İnsan psikolojisine ait önemli tahlillerin ve detayların öne çıktığı oyunda bir tür "masumiyet arayışı" da tiyatro yoluyla hayat buluyor...

Uyanış, 27 Mart Cuma- Dünya Tiyatro Günü saat:20:30, 3 Nisan Cuma saat:20:30 ve 10 Nisan Cuma saat:20:30’da Profilo Kültür Merkezi Salon 2’de; 24 Nisan Cum saat 20.30’da Moda Duru Tiyatro’da!