Siyaset ‘Üye imzaları elden alındı’

‘Üye imzaları elden alındı’

05.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi görüşülürken, “MGK’nın tavsiye kararı” olup olmadığı tartışması yaşandı.

‘Üye imzaları elden alındı’

“MGK toplanmadan tavsiye kararı alınmış gibi gösterildiği” iddiasına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Usulsüzlük yok. MGK üyelerinin imzaları elden alındı” yanıtını verdi.
Genel Kurul’da önceki gece OHAL’in 3 ay daha uzatılması görüşülürken Kurtulmuş, uzatma kararının MGK’nın tavsiye kararı üzerine alındığını kaydetti. Bunun üzerine HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, MGK toplanmış ve tavsiye kararı alınmış gibi gösterildiğini iddia etti. Bilgen, “Bu MGK ne zaman yapıldı? MGK’nın 500. kararında böyle bir tavsiye yok” dedi.
Kurtulmuş bu iddiaları şöyle yanıtladı: “İdari bakımdan yapılan işlemde en ufak bir eksiklik, en ufak bir usulsüzlük yok. Kusura bakmayın, ayın 11’inde rutin MGK toplantısı var. Ayın 15’inde rutin Bakanlar Kurulu toplantımız var. Ayrıca, ayın 19’unda bitiyor -yani önümüzdeki hafta- bu olağanüstü hâl meselesi. Dolayısıyla, burada herhangi bir usul hatası yapılmamıştır. Dün (önceki gün) basın toplantısı sırasında, Bakanlar Kurulu sırasında ben basın toplantısını yaparken bu konu gündeme gelmemişti. Ondan sonra konu gündeme geldi. Bu sabah itibarıyla MGK üyelerinin ve Bakanlar Kurulu üyelerinin bu konuyla ilgili kararları, iradeleri gerçekleştirilmiş, imzaları alınmıştır. Herhangi bir işlem eksikliği yoktur.”