Gündem ‘Uyuşturucu satıcısı değil tasarımcıyım’

‘Uyuşturucu satıcısı değil tasarımcıyım’

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gün Beyoğlu Tarlabaşı’nda sokakta baygın halde yatan genç kıza, uyuşturucu verdiği iddia edilen alnında ‘enayi’ dövmesi bulunan Adem Akkoç, uyuşturucu satıcısı değil tasarımcı olduğunu söyledi.

‘Uyuşturucu satıcısı  değil tasarımcıyım’

Selçuk Üniversitesi Moda Tasarımı Öğretmenliği mezunu olduğunu belirten 30 yaşındaki Akkoç, kendisini ‘Bukalemun Fikir Sanat Moda’ akımının öncüsü olarak tanımladığını dile getirdi. Akkoç, “Uyuşturucu satıcısı değilim. Önce terziyim. Tasarımcıyım. Sokağı sokaktakilerle yaşıyorum. Bu benim için paha biçilmez birşey” dedi. Baygın halde bulunan kadınla caddede 15 dakika önce tanıştığını, uyuşturucu kullandığını öğrendiğini ifade eden Akkoç, şöyle konuştu:
‘Sosyal deney’
“Sokak çocuklarıyla sohbet ediyordum. Yanımıza geldi, ‘ne içiyorsunuz’ diye sordu. Ben dedim ki ‘sen ne içiyorsun’. O da ‘ben taş (uyuşturucu madde) içiyorum’ dedi. ‘Manyak mısın taşa güç mü yeter. Nasıl bulup içiyorsun’ dedim. O da ‘çalışıyorum, buluyorum’ dedi.” Üç yıldır sokakta yaşayanlarla empati kurmak adına onlar gibi yaşadığını söyleyen Akkoç, “Bu benim sosyal deneyim. Onlara müdahale etmiyorum. Çünkü o zaman iş doğallıktan çıkıyor” ifadelerini kullandı. l İSTANBUL DHA

Haberin Devamı