Gündem ‘Yaktın beni yavrum’

‘Yaktın beni yavrum’

10.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Iğdır’da kalleş pusuda şehit düşen polisler ile Dağlıca’da PKK tuzağında şehit olan askerler memleketlerinde binlerce kişinin katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandı

‘Yaktın beni yavrum’

- Samsunlu Şehit Burak Zor’un (25) cenazesini taşıyan uçakla eşi Cansu ve 1.5 yaşındaki oğlu Eymen de havalimanı’na geldi. Şehit eşi uçaktan indikten sonra fenalık geçirdi. Şehit Zor Kıranköy Mezarlığı Şehitliği’ne defnedildi.

Haberin Devamı


‘Ben öleydim’

- Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Mehmet Parlak’ın (32) cenazesi, Göksun ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Güçlükle ayakta duran baba Ömer Parlak ve kardeşleri protokol üyeleri tarafından sakinleştirilirken, eşi Emel Parlak tabuta sarılarak “Allah onları kahretsin” dedi. Anne Özgül Parlak da “Sen ölmeyeydin, ben öleydim” diyerek ağıtlar yaktı. Şehit Başkomiser Kayabaşı Mezarlığı’na defnedildi.

- Vanlı Şehit Haluk Varlı, Gürpınar ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Cenaze namazı sonrası eşinin tabutuna sarılan Gül Varlı, “Gitme, beni bırakma” diye gözyaşı döktü.


10 bin kişi katıldı

- Bolulu şehit Yaşar Doğançay’ı (30) Dörtdivan ilçesinde yaklaşık 10 bin kişi son yolculuğuna uğurladı. Eşinin tabutuna sarılıp fotoğrafını ’Canım, canım’ diyerek öpen Gülistan Doğançay, ardından oğulları 2.5 yaşındaki Ömer Hilmi ve 6 aylık Ahmet Faruk’a sarılarak “İki oğlum var, onları da vatana hazırlıyorum” dedi.

Haberin Devamı


Tüm Adana ağladı

- Iğdır’da şehit olan Adanalı polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli’de yol kesen teröristlerce kızının gözü önünde şehit edilen polis memuru Kadri Özkara Buruk Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.

- Yozgatlı Şehit Adem Cankurtaran (31), Yozgat’a uğurlandı. Şehit eşi İtibar Cankurtaran, tabuta sarılarak, “Bizi nasıl bıraktın? Doyamadım Ademim” diye ağıt yaktı. Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Sevilnaz, yakınlarının kucağında cenaze törenine katıldı.

- Kırıkkaleli şehitler Bekir Ferhat Kaya (22) ile Nebi Gündoğan’ın (28) Nur Camii’ndeki cenaze törenine katılan binlerce kişi terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit Kaya’nın annesi Gülay Kaya evde helallik alınırken oğluna asker selamı verdi. Kısa dönem olarak Kıbrıs’ta askerlik yapan Osman Kaya, kardeşinin polis şapkasını elinden düşürmeyerek, “Ben de askerim, hadi gelin” dedi. Kaya, Kırıkkale Şehitliği’nde, Gündoğan ise Balışeyh’e bağlı Akçakavak köyünde toprağa verildi.


Ekimde evlenecekti

- Denizlili şehit Hasan Eser’in (24) cenazesinde yürek burkan sahneler vardı. Şehit Eser ile resmi nikahı kıyılan ve 10 Ekim’deki düğününü bekleyen eşi Gül Eser, Türk bayrağına sarılı tabutu görünce “Hasan, Hasan’ım” diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi Asri Mezarlık’ta kılınan namazın ardından şehitlikte toprağa verildi.


Dualarla uğurlandı

- Onbaşı Fatih Duru’nun cenazesi ise Ezine’nin Kayacık köyünde toprağa verildi. Nizamiye önünde toplanan Çanakkaleliler, şehidi ellerindeki Türk bayrakları ve dualarla uğurladı.

- Piyada Er Cihan Aksarı Düzce’de, Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen Muğla’da, Uzman Çavuş Tolga Artuğ Manisa’da, Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen Mersin’de, Astsubay Mustafa Özdemir Eskişehir’de, Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere Manisa’da, Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer Ardahan’da toprağa verildi.

Babaya asker selamıyla veda
Emekli dilekçesini verdikten sonra Adana’ya gitmek üzere kızı Hatice Özkara ile yola çıkan ve Tunceli’de teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel harekât polisi Kadri Özkara’nın cenazesini ise üniformasıyla morga gelen oğlu Hava Astsubay Üstçavuş Emre Özkara aldı. Şehit Özkara’yı kızı Hatice ile oğlu Emre Özkara selam vererek son yolculuğuna uğurladı.