Siyaset "Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi

"Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi

08.12.2016 - 16:19 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan  Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin, bu milletin bekasına yönelmiş ilk ve son  saldırı olmadığını belirterek "Nereden gelirse gelsin, ülkeye yönelen her türlü  ihanet ve saldırıya karşı bir ve beraber olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yalnız Değilsiniz-Türkiyenin En Büyük Ailesi projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan "Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında Halkbank'ın desteğiyle alınan bilgisayarların 15 Temmuz ve iç güvenlik şehitlerinin yakınlarına dağıtımı dolayısıyla düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ve davetliler katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Kaya, millet olarak tarih boyunca verilen hak ve adalet mücadelesinin kahramanları şehitlerin, vatan sevgisinin gerçek öğretmenleri olduğunu ifade etti.

Şehadetin, peygamberlikten sonra en yüce makam olduğunu dile getiren Kaya, vatan düşmanlarının kuşatmasını kırmak için canını siper eden her yiğidin Allah, millet katında en büyük takdire layık olduğunu, her türlü hürmeti hak ettiğini vurguladı.

15 Temmuz gecesi her bir şehidin destansı hikayelerine şahit olunduğunu anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız, gençlerimiz vatan ve bayrak için meydanlara çıktılar. 17 yaşındaki Mustafa Karasakal, Genelkurmay Başkanlığının önünde, yine 17 yaşındaki Mutlucan Kılıç ve Rüstem Resul Perçin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde, 17 yaşındaki Uhud Kadir Işık Çankaya’da, 17 yaşındaki Mahir Ayabak Atatürk Havalimanı'nda, 16 yaşındaki Abdullah Tayip Olçok 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, 16 yaşındaki Engin Tilbeç Hasdal Kışlası'nın önünde ve 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım Bayrampaşa'da şehit düştüler. Bu yaşları küçük, yürekleri büyük kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum."

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin, içeriden ve dışarıdan milletin istikbaline kastedenlere karşı aynı ruhla kahramanca mücadele verdiğini bildiren Kaya, "Bizi biz yapan, devletiyle milletiyle bizleri büyük kılan, şehit ve gazilerimize gösterdiğimiz vefadır. Devlet olarak şehitlerimizin emaneti siz değerli kardeşlerimiz için ne yapsak az." dedi.

15 Temmuz gecesi, vatanın yiğit evlatlarının tank ve toplara göğsünü siper ettiğini aktaran Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara koşan halkın hiçbir güce boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini vurguladı.

"Terörün kökünü kurutana kadar mücadelemiz devam edecek"

Kaya, milletin, minarelerden yükselen selaların çağrısına uyarak tarihi sorumluluğunu yerine getirdiğine işaret ederek "Şunu çok iyi biliyoruz ki 15 Temmuz, bu milletin bekasına yönelmiş ilk ve son saldırı değildir. Nereden gelirse gelsin, ülkeye yönelen her türlü ihanet ve saldırıya karşı bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet teşkilatımız tüm unsurlarıyla terörle mücadelesini sürdürmektedir. Şehit yakınlarımız müsterih olsun, şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Terörün kökünü kurutana kadar mücadelenin devam edeceğine dikkati çeken Kaya, 15 Temmuz şehitlerinin de hain terör odaklarının saldırısı sonucu hayatını kaybeden bütün şehitlerin de aynı kutlu davanın kahramanları olduğunu belirtti.

Kaya, vatan savunmasında yaralanan gazilerin, bu onurlu duruşun şahitleri olarak daima hayırla anılacağını söyledi.

"750 tablet ve dizüstü bilgisayar şehit yakınlarına teslim edilecek"

"Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanı düşman saldırılarına karşı korumak, ailelerine sahip çıkmak bizim namus borcumuzdur." diyen Kaya, gazilerin yaralarını sarmanın, ihtiyaçlarını karşılamanın kendileri için şeref olduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak daima şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini aktaran Kaya, "Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında Türkiye Halk Bankasının desteğiyle alınan dizüstü bilgisayar ve tabletlerin, küçük bir hediye olarak kabul edilmesini istedi.

Haberin Devamı

Kaya, artık eğitim sürecindeki çocukların ve gençlerin yeni teknolojilerle bilgiye daha kolay eriştiğini, şehit yakınlarının aynı şekilde gelişen teknolojilerden yararlanmalarını sağlamak için tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtım kampanyasının başlatıldığını vurguladı.

Proje kapsamında geçen yıl bin tablet ve bin dizüstü bilgisayarı Halkbank'ın sponsorluğunda şehit yakınlarına dağıttıklarını hatırlatan Kaya, bugün 290'ı Ankara'da olmak üzere 52 ilde 750 tablet ve dizüstü bilgisayarı şehit yakınlarına teslim edeceklerini söyledi.

Bakan Kaya, "Yalnız Değilsiniz-Türkiye’nin En Büyük Ailesi" projesiyle şehit yakını çocuk ve gençlere eğitim desteği vermeyi, teknolojiyle onları buluşturmayı sürdüreceklerini belirterek projeye desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a ve Halkbank'a teşekkür etti.

Haberin Devamı

"Büyük bir aile olduğumuzu bütün dünyaya gösteriyoruz"

Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu da barış ve huzur ortamının Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

"Bugün burada tek ses ve yürek olarak ne kadar büyük bir aile olduğumuzu bütün dünyaya gösteriyoruz." diyen Taşkesenlioğlu, şehitlere rahmet, ailelerine sabır diledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de terör olaylarının yaşandığına işaret eden Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:

"Türk milleti olarak hepimizi derinden etkileyen zor günler yaşadık. Umutlarımızı ve istikrarımızı hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain saldırısına karşı el ele verdik, dayanışma duyguları içinde birbirimize sarıldık. Milletçe verdiğimiz bu imtihanlar da gösteriyor ki beraberlik içinde olduğumuz sürece dirlik ve düzen içinde yaşıyor, bütün badirelere göğüs geriyoruz."

Taşkesenlioğlu, her zaman şehit ailelerinin yanında olacaklarını bildirdi.