Ekonomi ‘Yapılandırmada son fırsatı kaçırmayın’

‘Yapılandırmada son fırsatı kaçırmayın’

28.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan 7020 sayılı kanuna başvuru süresinin 30 Haziran’da bittiğini belirterek, “Vatandaşlarımız  bu son ve büyük fırsattan yararlansın. Süre uzatımı kesinlikle olmayacak” dedi.

‘Yapılandırmada son fırsatı kaçırmayın’

Bakan Ağbal, AA’ya yaptığı açıklamada, 7020 sayılı kanunun esasen 1 Temmuz 2016 - 31 Mart 2017 tarihlerinde ödenmemiş kamu alacaklarını yapılandırmak amacıyla çıkarıldığını söyledi.

Buna karşın, daha önceki yapılandırma kanunlarına hiç müracaat etmemiş vatandaşların da bu kanun kapsamında, geçmiş dönemlere ait borçları için başvuruda bulunabileceklerini belirten Ağbal, “Bir daha yeniden yapılandırma kanunları olmayacak. Tüm vergi dairelerimiz son 3 gün, yani çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 00.00’a kadar açık olacak” dedi.

Ödeme temmuzda başlar

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden 30 Haziran’a kadar ister gece ister gündüz, her an başvuru yapılabileceğine dikkati çeken Ağbal, şu ana kadar başvuruların büyük kısmını internetten aldıklarını, vatandaşların bu kanalı kullanarak, işlemlerini rahatça yapabileceğini kaydetti.

Önceki yapılandırma kanunlarında vatandaşların başvurularını ağırlıkla son güne bıraktıktan sonra ek süre istediğini gördüklerini anlatan Ağbal, “Müracaata gidildiğinde para istemiyoruz. Bu ay sadece başvuru yapılacak. Ödemeler temmuzda başlıyor” dedi.