Siyaset 'Yargı sürecine kimse karışamaz'

'Yargı sürecine kimse karışamaz'

24.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman bakanların Türkiye’deki tutuklamalara ilişkin açıklamalarına tepki gösterirken, “Türkiye’nin içişlerine hiç kimsenin karışma yetkisi yoktur. Gerek güvenlik gerek yargı sürecinde atılmış adımlara kimse karışamaz” dedi

Yargı sürecine kimse karışamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükada tutuklamalarıyla doruğa çıkan Türk-Alman ilişkilerinde gerginlikle ilgili soruyu yanıtlarken, kimsinin Türkiye’nin içişlerine karışma hakkı ve yetkisi olmadığını vurguladı. İsrail’in Mescid-i Aksa uygulamalarını da eleştiren Erdoğan, “Mescid-i Aksa’ya karşı özellikle son bir kaç gündür sergilenen pervasızlıklar, İslam dünyasını derinden üzmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizinin çözümüne katkı amacıyla dün başladığı Körfez turu öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı. Ziyaretin ana gündem maddesini Katar ekseninde yaşanan krizin oluşturacağına işaret eden Erdoğan, “Bizler Körfez’deki kardeşlerimiz arasında ne surette olursa olsun sorun ve sıkıntı yaşanmasını doğru bulmuyor, son hadiselerden de büyük üzüntü duyuyoruz” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ: (Alman Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına karşı) Türkiye, her şeyden önce sosyal, laik bir hukuk devletidir. Bu anayasasında yerini bulmaktadır. Türkiye’nin demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak içişlerine hiç kimsenin karışma yetkisi yoktur. Gerek güvenlik gerek yargı süreci içerisindeki atılmış adımlara kimsenin karışla yetkisi yoktur. Türkiye’nin içinde ajan, provokatörlük yapan hatta hata bunu diplomatik servislerini kullanmak suretiyle sürdürmeye gayret edenlere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti de elinden geleni yapacaktır

Haberin Devamı

SEÇİM MALZEMESİ YAPIYORLAR: Almanya’ya 4 bin 500 dosya verdim. Bu dosyalar tamamen terör örgütü PKK ait dosyalar. Türkiye Cumhuriyeti Devletine darbe girişimde bulunan FETÖ terör örgütünün birçok mensubu şu anda Almanya’da cirit atıyor. Bunların isimleri verildi. Bütün bunlara yönelik aramızda suçluluların iadesi anlaşması olmasına rağmen bunlar bize iade edilmeyecek, siz sürekli olarak iki tane burada, bir tanesi tutuklu olmak kaydıyla, bir diğeri de şu anda gözaltı süresi henüz dolmadı bildiğim kadarıyla böyle bir süreçte olmasına rağmen, kalkıp bunlarla Türkiye’yi sıkıştıracaksınız, yok böyle bir şey. Türkiye burada yargının gereği neyse bu yargı sürecini işletmektedir ama Almanya’da şu anda siyaset yapanlar kalkıp da ekimde yapılacak seçimler için böyle bir, pazar oluşturmaya çalışıyorlarsa o bizi pek de ilgilendirmiyor.

YALAN YANLIŞ HABERLER: Türkiye’deki Alman şirketlerinin hiçbirine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne soruşturması de kovuşturması yoktur. Bunların hepsi yalan, yanlış uydurma haberlerdir. Öyle bir şey yok. Ne var? Olan şu: Türk şirketlerinin yurt dışındaki bir çok ülkelerle ilgili yaptıkları, işte bu FETÖ ile iltisaklı olan bazı meşru olmayan bir girişimleri var. O tür şirketlere yönelik bir şeydir. Alman şirketlerine yönelik kesinlikle böyle bir şey yok. Ve 100 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyette bulunan Alman şirketleri var. Siemens gibi, Bosch gibi. En ufak bir şey, bunlara karşı yapıldı mı? Yok böyle bir şey. Dolayısıyla kimse kimseyi, bu tür yalan yanlış haberlerle ve bir de adeta buradan hareketle tehdide yönelmesin. Bu siyasetin içinde olanlara yakışmaz.

Haberin Devamı

HA ALİ HA VELİ: (YPG’nin adını ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olarak değiştirmesi konusunda) Ha Ali ha Veli, değişen bir şey var mı? Yok. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı ve bunların nerede, nasıl cirit attığı hepsi zaten ortada. Aslolan tabelayı değiştirmek değil, içeride ne var, budur. Bunları zaten istihbaratıyla her şeyiyle takip eden bir Türkiye var. Hep söylüyorum, biz bir kabile devleti değiliz. Biz, altyapısıyla her şeyiyle güçlü yapılanması olan bir devletiz, kimin kim olduğunu gayet iyi biliriz. Biz bunların hepsinin resimlerini, videoyla vesaireyle hepsine bunları gösterdik. İsim değiştirmişler. Yok, bunları yutmak mümkün değil. Dostlar birbirini aldatmamalı.

Haberin Devamı

‘Harem-i Şerif tüm İslam aleminin onuru’

İsrail’in Mescid-i Aksa uygulamalarını eleştiren Erdoğan, “Mescid-i Aksa’ya karşı özellikle son bir kaç gündür sergilenen pervasızlıklar, İslam dünyasını derinden üzmektedir. Kudüs’teki Harem-i Şerif, sadece Filistinlilerin değil 1.7 milyarlık tüm İslam aleminin onurudur, namusudur, kutsal mekanıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak ben buradan bir kez daha mevcut İsrail yönetimini, yerleşik teamüllere, hukuka ve temel insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. Bölgede gerilimi daha da tırmandıracak adımlardan kaçınmaları gerektiğinin altını tekrar çizmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Katar’a yönelik uygulamalara da değinerek, “Katar krizinin ilk anlarından itibaren bizler, barış istikrar dayanışma ve diyalogdan yana olduk. Krizin daha fazla uzamasının kimseye bir faydası yok. Mevcut krizden istifade edenler, bölgenin geleceğini ipotek altına almaya çalışan, kardeş kavgasının alevlenmesi için fırsat kollayan hasım çevrelerdir. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah’ın yürüttüğü ara buluculuk çalışmalarını destekliyoruz. Başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun üyelerinin faaliyetlerini faydalı buluyor, çözüme katkı sağlamalarını da temenni ediyorum” dedi.