Kültür Sanat 'Yeni sezonda Türk sineması'

'Yeni sezonda Türk sineması'

04.09.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir aylık yaz tatilinden sonra yayın yaşamına devam eden Sinematürk Dergisi 11. sayısını “Yeni Sezonda Türk Sineması” adlı özel dosyaya ayırıyor.

Yeni sezonda Türk sineması
Özel dosyada yazarlar, yönetmenler, senaristler, yapımcı ve sinema eleştirmenleri yeni sezonda izleyeceğimiz filmlerle, sinema ortamının genel görünümünü olumlu-olumsuz yanlarıyla değerlendiriyor.

Burçak Evren’in “Bu sezon izleyeceğimiz Türk filmleri” araştırmasıyla başlayan dosyada, çekimi tamamlanıp vizyona girme tarihlerini bekleyen, 2007 yılında çekilmiş tüm filmlerin listeleri, kısa özetleri ve künyeleri yer alıyor.

Haberin Devamı
Bilge Akay, Müge Serçek ve Murat Pak’ın birlikte hazırladığı dosyada ise, yönetmen Aren Perdeci, Handan İpekçi, Biray Dalkıran, Selma Köksal, Aydın Sayman, Selim Evci, Engin Ayça, Murat Derman ve yapımcı Muhteşem Tözüm, vizyona girecek filmlerini anlatıyor ve filmlerin çekim aşamasında karşılaştıkları güçlüklerle gösterim ve dağıtım sorununa değiniyorlar.

Sinema yazarlarından Burak Göral, Burçin S. Yalçın, Fatih Özgüven, Fırat Yücel, Mehmet Açar, Murat Özer, Senem İşmen, Şenay Aydemir, Uğur Vardan ve Olkan Özyurt ise değişik açılardan Türk sinemasının 2007–2008 sinema sezonundaki durumunu değerlendiriyor.

Sinematürk Dergisi’nin Eylül sayısında ayrıca Engin Ayça’nın kaleme aldığı iki büyük usta: Antonioni ve Bergman üzerine bir yazı ve Orhan Ünser’in Türk sinemasında şarkıcı-türkücü filmleri araştırması bulunuyor.