Gündem ‘Yerimizi tespit etmesinler diye otoparkta kaldık’

‘Yerimizi tespit etmesinler diye otoparkta kaldık’

15.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Adil Kubat darbe girişiminin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na giderek, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun ifadesini aldı.

‘Yerimizi tespit etmesinler diye otoparkta kaldık’

15 Temmuz günü saat 19.30 sıralarında düğün için Çınar Otel’e gittiğini belirten Bostanoğlu, şunları söyledi:

“Darbe girişiminden 22.23’te gelen telefonla haberdar oldum. Bir saat Florya’da İSPARK otoparkında bekledik. Bu bölgede araç yoğunluğu olduğu için yerimizi tespit etmesinler diye otoparkta kaldık. Gece boyunca araç içinde kalıp, mobil telefon aracılığıyla kriz yönetiminin uygun olacağına karar verdim.” 01.07’de Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ı aradığını söyleyen Bostanoğlu, ‘Komuta kademesi olarak darbe girişimine karşı olduğumuzu, bu girişimin FETÖ cuntası tarafından yapıldığını değerlendirdiğimi ifade ettim’ dedi.

Kamuoyunu ferahlattık

Darbe gecesi CNN TÜRK’te “Komuta kademesi olarak bu girişimi kesinlikle kabul etmiyoruz” şeklindeki ifadesinin darbe endişesi yaşayan kamuoyunu ferahlatan önemli bir referans teşkil ettiğini söyleyen Bostanoğlu ayrıca, Atatürk Havalimanı’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 10 dakika görüştüklerini anlattı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı askeri okullardaki öğrencilerin hiçbirisinin olaylara fiilen karışmamasının, buruk bir teselli kaynağı olduğunu söyleyen Bostanoğlu, ‘Bu olaylar nedeniyle ben de mağdur oldum. Olay nedeniyle darbecilerden şikayetçiyim” dedi.