Ege ‘Yetkiler, millete veriliyor’

‘Yetkiler, millete veriliyor’

23.03.2017 - 04:29 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in niteliklerine laf ettirmeyeceklerini belirten AK Partili Sürekli, “Milletin yetkileri millete veriliyor” dedi

‘Yetkiler, millete veriliyor’

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Biz tek devlet, tek millet, tek vatandan asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet’in niteliklerine laf ettirmeyiz” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’yla birlikte katıldığı programlarla vatandaşlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

‘Vesayete son’

Kanaat önderleriyle kahvaltılı toplantıda buluşan Sürekli, daha sonra Bostanlı esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (BESİAD) Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Sürekli, Bostanlı İşitme Engelliler Dayanışma Derneği’nde işitme engellilerin sorunları dinleyerek tek tek not aldı. Son olarak Serinkuyu Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen Sürekli, anayasa değişikliğiyle vesayet sistemine son vermek istediklerini belirtti.

‘Rejim değişmiyor’

“REJİM elden gidiyor, Türkiye bölünüyor” eleştirilerine bir anlam veremediklerini belirten Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi: “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Burada 79 milyon vatan evladı biriz, beraberiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Cumhuriyet’e el uzatan karşısında bizi görür. Türkiye, rejimini seçmiştir. 1923’te Türkiye ‘Cumhuriyet’ demiştir. Rejim değişmiyor. Milletin yetkileri millete geri veriliyor. Bu değişiklikle birlikte hem Meclis hem de hükümet çok daha güçleniyor.”