Ekonomi ‘Yollarda ve evde değişime hazırlanın!’

‘Yollarda ve evde değişime hazırlanın!’

21.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Toyota’nın 1 milyar dolarlık yatırımla ABD’deki Silikon Vadisi’nde kurduğu yeni araştırma şirketinin başına getirilen Amerikalı robot uzmanı Gill Pratt, yakın gelecekte gerek yollarda gerekse de evlerde çok farklı gelişmeler yaşanacağı sözü verdi.

‘Yollarda ve evde değişime hazırlanın’

Pratt, Toyota Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı çalışmaların sonuçlarının 5 yıl içinde görülmeye başlanacağını ifade ederken, şimdikinden farklı araçların kullanılacağını, robotların hayatımıza daha çokkatılacağını söyledi. Gelecekte özellikle yaşlılar ve çocuklara yönelik sürücüsüz araçların kullanılacağını belirten Pratt, söz konusu insanlara yardımcı olacak, yapay zekalı robotlar olacağını kaydetti.
Pratt, “İleride çocukların bir yerden bir yere güvenle ve ebeveynleri olmadan seyahat edebileceği araçlar olacak” dedi. Toyota Araştırma Enstitüsü’nün öncelikle trafik güvenliğine ilişkin teknolojiler geliştirdiğini, projelerinin bazılarının gerçek hayata aktarılamayabileceğine de dikkat çeken Pratt, bir ağ üzerinden haberleşen ve deneyimlerini paylaşarak biribirlerini geliştiren robotlar olacağını, bunun 20 yıl içinde yapılabileceğini de sözlerine ekledi.