Siyaset ‘Zalimler bize diktatör diyor’

‘Zalimler bize diktatör diyor’

23.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kutlu Doğum programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zalimlere karşı sesimizi yükselttiğimiz için birileri ‘Diktatör’ diyor. Varsın desinler, biz sesimizi zulme karşı yükseltmeye devam edeceğiz” dedi

‘Zalimler bize diktatör diyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlara (zalimler) karşı sesimizi yükselttiğimiz için birileri ne diyor? ‘Diktatör’ diyor. Varsın desinler, biz sesimizi yükseltmeye bunlara karşı devam edeceğiz. Çünkü bizim Peygamberimiz ‘Zulme rıza zulümdür’ diyor” dedi.
Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Programı’nda konuştu. Miraç Kandili’ni tebrik eden Erdoğan, kutlu doğumun herkes için manevi silkinişe ve yeniden dirilişe vesile olmasını temenni etti. Kur’an-ı Kerim’de Hazreti Muhammed’in “en güzel örnek” olduğunun belirtildiğini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onun hayatı, sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Resul-i Ekrem’in ahlakı, tavsiyeleri ve sünnet-i seniyyesi, Müslümanlar için dünya ve ahiret saadetinin pusulasıdır. O, insanların en müşfiki, en merhametlisi, en naziği idi.”
Suriye’yi hatırlattı
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 23 Nisan dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklara, “Büyüklerin yol açtığı savaşların faturası, çocuklara kesilmemeli, onların vurdumduymazlıklarının bedelini, minik bedenler ödememelidir” dediğine değinerek, salonda bulunanlara şöyle seslendi: “Suriye’de katledilen, önemli bir bölümü de çocuk olan 1 milyona yakın masumun sesine kulak vermeyen bir Müslüman, kendisini Peygamber Efendimizin bu tavsiyelerinden hangisine uymuş olarak kabul edebilir? Hepiniz ekranlarda izlemişsinizdir, kimyasal silahlarla şehit olmuş ikizlerin babasının kucağındaki halini. Türkiye’ye aldırdık ve Hatay’da babası, amcası ve akrabalarıyla görüştüm. Aynı aileden 100 kişi kimyasal silahlarla ne yazık ki ölmüş, şehit olmuştu. Şimdi o babanın halini düşünün.
‘Zulme rıza zulüm’
Bunlara karşı sesimizi yükselttiğimiz için birileri ne diyor? ‘Diktatör’ diyor. Varsın desinler, biz sesimizi yükseltmeye bunlara karşı devam edeceğiz. Çünkü bizim Peygamberimiz ‘Zulme rıza zulümdür’ diyor. Zulme rızanın zulüm olduğu bir dünyada biz kalkıp da bunlara ‘Devam edin.’ diyebilir miyiz?”

‘Daha neyi seyredeceğiz?’

“Bugün Somali’de açlık içinde kıvranan çocukların dramına şahit olan ve harekete geçmeyen bir mümin kendisini nasıl Peygamberin izinden gidiyor görebilir?” diyen Erdoğan, Hazreti Muhammed’in “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle ihtar edin, ona da gücünüz yetmezse kalben buğzedin” hadisini hatırlattı. Erdoğan, Müslümanların bu kesin emre rağmen prensipte dahi bir araya gelemediğini dile getirerek, “Eğer biz, insanlar içerisinden çıkarılmış bir hayırlı ümmet olduğumuza inanıyorsak, o zaman bunun gereğini yerine getirmemiz lazım. Atmamız gereken adımları buna göre atmamız lazım, daha neyi, nasıl seyredeceğiz? Acaba biz, bir tas çorbamızı onlarla beraber paylaşabiliyor, onlara bunu uzatabiliyor muyuz? Bunu artık ihmale hakkımız yok, gereğini yapmamız şart” dedi.