Cadde ‘Zaman para kadar önemli’

‘Zaman para kadar önemli’

12.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda sektörünün önde gelen tasarımcılarından Cengiz Abazoğlu, yenikoleksiyonu sayesinde kadınların zamandan tasarruf edeceklerini söyledi ve ekledi: “Zaman hayatımızda para kadar önemli”

‘Zaman para kadar önemli’

Cengiz Abazoğlu’yla, adL+Cengiz Abazoğlu 2017 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’nu ve modaya olan tutkusunu konuştuk, tüyolar aldık.

Haberin Devamı

adL+Cengiz Abazoğlu 2017 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu hakkında bilgi verir misiniz?

Koleksiyonumuz genel hatları, konsepti ve ilham kaynağıyla, kadınlara sonsuz gençlik ve özgürlük vadediyor. Araştırmalarımız sonucunda en rahat ve konforlu kumaşları, özgür tasarımlarla buluşturduk. Farklı vücut tipleri düşünülerek hazırlanan koleksiyonda, dar ve ince silüet görünümü ön planda. Altı ay gibi uzun bir sürede talepleri de önemseyerek yoğun bir çalışmayla gençlik, hafiflik hissi ve özgürlüğü yakaladık diyebiliriz.

Aktif iş hayatı ve sosyal yaşamı rahatlıkla gün içinde devam ettirmek koleksiyonumuzla mümkün. Küçük aksesuarlarla gündüzden geceye davam edebilecek akıllı kombinler zaman konforunu yaratıyor. Zaman, hayatımızda para kadar önemli.

Haberin Devamı

‘Zaman para kadar önemli’

Koleksiyonunuzdaki ağırlıklı renkler ve detaylar neler?

Koleksiyon renklerinin ilham kaynağı, gökkuşağı oldu. Bu tonlara siyah ve beyaz da eşlik ediyor. Katıldığımız iki önemli kumaş fuarında bu sene, yeşille sarının arası bir ton ve mercan hakim. Bu yüzden tasarımlarımızda da bu renkler yerini aldı.

Koleksiyon oluştururken nelerden ilham alıyorsunuz? Moda dünyasında sıradanlıktan uzaklaşmak nelere bağlı?

Senede altı koleksiyon hazırlıyorum, hepsinin hikayesi farklı. Kadınlar hep aynı, aktif iş hayatında olan, şehirli, modern, kendini seven kadın. Tabii hikayelerin içinde bu kadının 1950, 1960, 1970’lere zaman yolculuğu ve etkisi oluyor. Yeni tasarımlarımda, üçüncü kez izlediğim Alfred Hitchcock’un, ‘Kuşlar’ filminden esinlendim.

Türkiye’deki tasarımcıları nasıl buluyorsunuz? Ülkemizin dünya modasındaki trendleri belirleme konusundaki yeri nedir?

Türk tasarımcıları çok beğeniyorum. Herkes canla başla emek sarf ediyor. Şu an dünyada olmamız gerekenden daha az etkimiz var ama çok ümitliyim. Ülkemiz tarihiyle, farklı kültürleri ve yaşayışıyla çok büyük bir ilham kaynağı. Gelecekte çok güzel tasarımcılar olacak ve kaynağı sınırsız ülkemizi dünyaya tanıtacak.

Dünyada bir salgın var; herkes moda ikonu, herkes tasarımcı ya da modayla ilgileniyor. Siz neler düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Modaya olan merak son yıllarda çok arttı, özellikle sosyal medya kendi ünlülerini yaratıyor. Önemli olan kısa dönemde değil uzun dönemde var olabilmek.

Her mesleğin gereklilikleri var. Örneğin doktorlar tıp fuarlarına, konferanslarına katılıyor, araştırma ve yenilik her daim var. Tasarımcı olarak benim de yapmam gerekenler var; teknolojiyi takip etmek, kumaş fuarlarına katılmak, dünyayı takip etmek, defile hazırlamak, fotoğraf çekimlerini yapmak ve üretimle koleksiyonların sergilenmesini sağlamak gibi. Eğer hedeflediğiniz kitleye ulaşıyor ve karşılığını alıyorsanız, uzun vadede var olabiliyorsunuz.

‘Gardırop detoksu yapmakta fayda var’

Yeni sezonda büyük değişimler var mı? Hâlâ trend olan neler? Geçmiş sezonlardan neler giyebiliriz?

Geçen sezonun yüksel bel bol paça pantolonları bu sezonda da yerini koruyor. Teknoloji, her sene yeni seçenekler sunuyor. Ancak şekiller değişse de bazı modeller kalıyor. Bu sezon volanlar, omuz dekolteleri ve ince pardesüleri sık göreceğiz.

Kadın ve erkeklerin bu seneki favorileri neler olacak?

Haberin Devamı

Her iki cins için şortlar revaçta. Kalın topuklu ve rahat spor ayakkabılar, iki parçadan oluşan akıllı kombinler var.

Her daim trendy olmak isteyenler için önerileriniz var mı? Şık olmak için kısa ve pratik kurallar neler?

Trend olmak için sadelikten şaşmamak, başka bir kadın olmak için çaba sarf etmemek çok önemli... Gardırop başında bir saat bekleyen hanımlar için önerim; sade tasarımlar seçmeleri. Eğer yeteneğine inanmıyorsa, mağazalardan hazır kombinleri almak daha doğru olur. Her sene gardırop detoksu yapmakta fayda var.

Kadın ve erkekler giyim konusunda hangi hataları yapıyor?

Bazı ‘flash’ parçaları kullanarak hepimiz hatalar yapıyoruz, hatta daha sonra fotoğraflarımıza bakarak rahatsız oluyoruz. Bu yüzden zamansız sade parçalar kullanmak, flash parçaları genç yaşta tüketmek lazım.