Gündem "Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı onlar koruyor!"

"Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı onlar koruyor!"

16.09.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu bugün köşesinde çok ses getirecek bir iddiaya yer verdi. Kelkitlioğlu, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı Alman istihbaratının koruduğunu belirtti.

Zekeriya Öz ve Celal Karayı onlar koruyor

Almanya PKK'dan sonra FETÖ'ye de kucak açtı. Örgütün yargı ayağının en önemli isimleri olan ve Gürcistan üzerinden firar eden Zekeriya Öz ile Celal Kara da bu ülkeye yerleşti. Firari iki savcı, bir süre öncesine kadar Fransa-İsviçre sınırına yakın Freiburg'de ayarlanan bir villayı paylaşıyordu.

Haberin Devamı

Öz'ün ailesinin Almanya'ya gitmesinin ardından Kara'nın başka bir villaya taşındığı öğrenildi. Akşam'dan Murat Kelkitoğlu'nun bugünkü yazısına göre; Yanlarında bavul dolusu gizli belge götüren kumpas savcılarının, Alman gizli servisi BND'nin korumasında olduğu ve villalarının 24 saat gözetim altında tutulduğu tespit edildi. İşte o yazı:

"Bu 2 FETÖ militanının Almanya’da olduğu kesinleşti. Bir süre öncesine kadar İsviçre ve Fransa sınırına yakın Freiburg'daki bir villada beraber kalıyorlardı. Burası, olası bir riskte ülke değiştirilmesi için özellikle seçilmişti. Zekeriya Öz’ün ailesi Almanya’ya gidince Celal Kara villadan ayrıldı. Bu bilgilere ulaşınca gidip kaldıkları villayı görüntülemek bile istedik. Ancak, karşımıza çıkan engel karşısında şok olduk.

Haberin Devamı

Şimdi sıkı durun!

Almanya’ya sığınan Öz ve Kara’yı bu ülkenin istihbarat servisi BND koruyor. Alman ajanlar villa etrafında ciddi bir koruma kalkanı oluşturmuş durumda...

Bu bilgi, Almanya ile FETÖ arasındaki bağlantıyı çok açık bir şekilde ortaya koyuyor."