Cadde ‘Zeliş benim şükür mekanizmam’

‘Zeliş benim şükür mekanizmam’

31.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Arka Sokaklar’ın Zeliş’i Yüsra Geyik, “O benim şükür mekanizmam. Çok neşeli bir ailesi olsa da olaysız günleri geçmiyor. Zeliş’i de, Çoban Ailesi’ni de çok seviyorum” dedi

‘Zeliş benim şükür mekanizmam’

11yıldır ‘Arka Sokaklar’ dizisinde başkomiser Hüsnü Çoban’ın kızı Zeliş karakterini canlandıran Yüsra Geyik, rolün üzerine yapışmasından korkmadığını söyledi. Oyuncuyla diziyi, sokakta nasıl tepkiler aldığını ve hedeflerini konuştuk.

Haberin Devamı

11 yıldır, ‘Arka Sokaklar’ dizisiyle ekrandasınız. Nasıl bir his?

Bu hissi tanımlamak oldukça zor. Birkaç şeyden bahsederek anlatmaya çalışayım; tanışıp evlenip çocukları olanlar var. Oldukça uzun bir süreden bahsediyoruz. Bu sürenin getirmiş olduğu alışkanlıklar, huylar ve davranışlar oluyor. Yani benim olmama büyük katkısı var.

Bu diziyle büyüdünüz...

Sürecin içindeyken çok anlayamıyor insan. Büyük bir ihtimalle dizi bittikten sonra, “Vay be! Biz nasıl bir iş yapmışız” diyeceğiz. Oyunculuk diğer işler gibi değil. Beraber hayatı paylaşıyoruz. Çalıştığın insanlar iş arkadaşların olmuyor, hayatının parçası haline geliyor. O yüzden, ‘Arka Sokaklar’da büyümekten fazlasıyla memnunum.

Herkesin gözünün önünde büyümek nasıl?

Haberin Devamı

“Ne küçüktünüz. Nasıl da büyüdüz” cümlelerine fazlasıyla maruz kalıyoruz. Diziyi izlemeyen insanlar bile tanıyorlar. Sağ olsunlar seviyorlar. Aslında ben lisedeydim, o yüzden büyük bir evrim geçirmedim. Ama kardeşlerimi oynayan arkadaşların geçirdiği evrim insanları şaşırtıyor.

Türkiye’nin en uzun süre yayında olan dizisinde yer almak nasıl bir mutluluk?

Gurur duyuyorum. Ne kadar katkım vardır bilmem ama büyük mutluluk. Umarım en küçük başarım bu olur.

Zeliş karakteri size ne kattı?

İyi ki var. Sevgili yazarlarımızın ellerine sağlık, değişik bir kız olsa da beni gülümsetiyor. Zeliş, benim şükür mekanizmam. Çok neşeli bir ailesi olsa da olaysız günleri geçmiyor. Zeliş’i de, Çoban Ailesi’ni de çok seviyorum. Çoban Ailesi bizi güldürdü, Allah da onları güldürsün. Umarım ömür boyu mutlu ve huzurlu yaşarlar.

‘Zeliş benim şükür mekanizmam’

“Rol üzerime yapıştı” korkusu var mı?

Yok. Asıl kozumu daha oynamadım. Bir nesille beraber büyüdük ve onlar beni her zaman Zeliş olarak hatırlayacak. Bir sonraki nesil başka bir rolde bilecek, sevecek ve izleyecek.

Sokakta nasıl tepkiler alıyorsunuz?

O kadar sıcak bir aileyi oynuyoruz ki, dışarıdan gelen tepkiler inanılmaz naif. “Kardeşlerin nasıl?” ve “Hüsnü Çoban nerede?” gibi sorular soruyorlar. İnanın ne diyeceğimi şaşırıyorum. Çok hoşuma gidiyor.

‘Çok etkileniyorum’

Haberin Devamı

Son dönemde yaşanan olaylardan sonra bir polis kızını canlandırmak nasıl?

Polisliğin zorlukları ve ailelerin yaşadığı sıkıntılara dair birçok konu işliyoruz. Bazen çok etkileniyorum, çünkü bunları gerçekten yaşayan insanlar var. Başkalarının rahatı, huzuru ve hayatı için kendini siper etmek gibi çok yüce bir meslek. Son dönemde oldukça üzücü olaylar yaşadık.

Ülkemizde ne kadar kahraman varmış, bunu gördük. Adını anmadan geçemem Fethi Sekin… Nur içinde yatsın.

Hedefleriniz neler?

Oscar... Neden olmasın değil mi? Olabilir. Olmasa da çok sıkıntı değil. İnsanların ismimi duyduklarında ya da beni izlerken, ‘Bu kız bizi çok güldürüyor, iyi ki var’ demelerini istiyorum. Dram da oynamak isterim ama komedi her zaman daha çok ilgimi çekmiştir.

Dizi dışında neler yapıyorsunuz?

Çalışmayı seviyorum. UI&UX tasarımcısıyım. Sanatın bir tarafından daha tutuyorum yani. Sosyal medya kullanmıyorum. Sadece Instagram hesabım var.