Cadde 'Zer' İstanbul Film Festivali'nde prömiyer yapıyor

'Zer' İstanbul Film Festivali'nde prömiyer yapıyor

28.03.2017 - 13:37 | Son Güncellenme:

Son dönemin en üretken yönetmenlerinden Kazım Öz’ün yeni filmi “Zer” prömiyerini 5-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Zer İstanbul Film Festivalinde prömiyer yapıyor

Kazım Öz’ün yeni filmi “Zer” prömiyerini 5-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Bahoz (Fırtına), Demsala Dawî: Şewaxan (Son Mevsim: Şavaklar), He Bu Tune Bu (Bir Varmış Bir Yokmuş) ve Cinara Sipî (Beyaz Çınar) gibi bol ödüllü kurmaca ve belgesel filmleriyle tanınan Kazım Öz’ün son filmi, festivalde Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki bölümde de Altın Lale Ödülü için yarışacak. Bu sene festivalde her iki bölümde de yarışacak Türkiye’den tek film olan Zer festivalden hemen sonra da 21 Nisan’da vizyonda sinemaseverlerle buluşacak.

Zer İstanbul Film Festivalinde prömiyer yapıyor


LEVENT ÖZDİLEK VE FÜSUN DEMİREL DE OYNUYOR
Başrollerini Nik Xhelilaj, Güler Ökten ve Levent Özdilek’in paylaştığı filmde, Füsun Demirel ve Tomris İncer gibi tecrübeli oyuncular da yer alıyor. Filmde kanser tedavisi için New York’a getirilen babaannesi Zarife ile bu süreçte daha da yakınlaşan genç müzisyen Jan’ın, babaannesinin kendisine söylediği bir şarkının peşinden köklerine, anavatanına ve bastırılmış toplumsal travmaların izine doğru çıktığı yolculuğun hikâyesi anlatılıyor.

Haberin Devamı

Bu son filminde, kültürel ve etnik kimliklerin arayışına diyasporada başlayan Kazım Öz, senaryosunu da yazdığı filmin çekim yolculuğunda New York’un gökdelenlerinden Afyon’un taş evlerinde, oradan da Dersim’in toprak evlerine uzanıyor. Masallar, destanlar, söylenceler ve şarkıların kültürel bir kimlik kazandırdığı filmde, bu unsurlar filmin yaratıcı evreninde anahtar bir rol oynuyor.

Yapımcılığını Köz Film ile Newa Film’in üstlendiği filmde, görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran, Eyüp Boz ve Orçun Özkılınç gerçekleştirirken, filmin müziklerine Mustafa Biber imza attı.

Zer İstanbul Film Festivalinde prömiyer yapıyor