Basaksehir Başakşehir, Youssouf Ndayishimiye'nin alternatifini buldu! 22'lik yıldız Emre Belözoğlu'nun radarında

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiye'nin alternatifini buldu! 22'lik yıldız Emre Belözoğlu'nun radarında

29.01.2023 - 18:17 | Son Güncellenme:

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir'de Youssouf Ndayishimiye'nin ayrılığının ardından önlibero pozisyonu için yeni bir yıldız adayının gündeme geldiği ortaya çıktı. Turuncu-lacivertlilerin 22 yaşındaki oyuncu için prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi.

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin alternatifini buldu 22lik yıldız Emre Belözoğlunun radarında

Türkiye'de transfer döneminin hızlı ekiplerinden Başakşehir'de kurmaylar Youssouf Ndayishimiye'nin alternatifini buldu. Turuncu-lacivertliler, Burundili yıldızın ayrılığının ardından önlibero pozisyonu için yeni bir yetenek keşfetti. Başakşehir'in genç futbolcunun kulübüyle yaptığı pazarlıklarda anlaşma sağladığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir'de kadroda düşünülmeyen oyuncularla yollar ayrıldı. Turuncu-lacivertlilerde; Hasan Ali Kaldırım, Alexandru Epureanu ve Azubuike Okechukwu'nun sözleşmeleri feshedildi.

İstanbul ekibinde forma şansı bulmakta zorlanan Francis Nzaba, Gürcistan ekibi Dinamo Tiblis'e kiralandı. Başakşehir'den kiralık olarak ayrılan bir diğer isim Mounir Chouiar oldu.

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin alternatifini buldu 22lik yıldız Emre Belözoğlunun radarında

YOUSSOUF'TAN DEV GELİR

Başakşehir'in 24 yaşındaki önliberosu Youssouf Ndayishimiye, Ligue 1 ekibi Nice'e transfer oldu. Burundili savunmacının satışından Başakşehir, 11 milyon 500 bin euro bonservis geliri elde etti. Turuncu-lacivertliler ile Nice arasındaki anlaşmada 3 milyon 500 bin euroluk bonus maddesi ve sonraki satıştan yüzde 20 pay hakkının olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

3 TAKVİYE YAPILDI

Başakşehir'de takımdan ayrılan isimlerin boşluğu hızlıca dolduruldu. Turuncu-lacivertliler, Çin ekibi Guangzhou FC'de forma giyen 22 yaşındaki stoper Shaocong Wu'yu kadrosuna dahil etti. Bonservisi elinde bulunan Edgar Ie ve Caner Erkin, Başakşehir'in diğer transferleri oldu.

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin alternatifini buldu 22lik yıldız Emre Belözoğlunun radarında

EDEN KARVEZ'DE GERİ SAYIM

Ajansspor'un haberine göre; Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, Maccabi Netanya forması giyen Eden Karzev için transfer çalışmalarında sona geldi. Turuncu-lacivertliler ile Maccabi Netanya arasındaki pazarlıklarda prensip anlaşmasının sağlandığı belirtildi.

Başakşehir'in Eden Karzev için 2 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği kaydedildi. İstanbul ekibinin, anlaşmaya 1 milyon euroluk bonus maddesini de eklediği vurgulandı. Turuncu-lacivertlilerin İsrailli futbolcuyla 3,5 yıllık sözleşme imzalayacağı vurgulandı.

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin alternatifini buldu 22lik yıldız Emre Belözoğlunun radarında

TAKIMIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

İsrailli önlibero bu sezon Maccabi Netanya'da 20 maçta forma şansı buldu. Eden Karzev bu müsabakalarda 2 gol ve 1 asist üretti. Genç futbolcunun İsrail ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Eden Karzev'in güncel piyasa değeri 2 milyon euro olarak gösteriliyor.

Maccabi Tel Aviv altyapısında yetişen genç oyuncu daha sonra Beitar TA Ramla, Hapoel Hadera, Kiryat Shmona ve Dinamo Moskova'da forma giydi. Eden Karzev, İsrail Milli Takımı'nda da 5 maçta süre aldı.

Haberin Devamı