Galatasaray Galatasaray'a Türk sağ bek! Sacha Boey ayrılsa da ayrılmasa da transfer hedefinde

Galatasaray'a Türk sağ bek! Sacha Boey ayrılsa da ayrılmasa da transfer hedefinde

25.05.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Galatasaray, 21 yaşındaki yerli sağ beki gözüne kestirdi. Sarı-kırmızılılar, takımın yıldız futbolcusu Sacha Boey gitse de kalsa da bu transferi yapmak istediği öğrenildi.

Galatasaraya Türk sağ bek Sacha Boey ayrılsa da ayrılmasa da transfer hedefinde

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ligde şampiyonluk hedefliyor. Öte yandan gelecek sezon için de transfer planlamalarına başlayan sarı-kırmızılı ekip, genç sağ beki listesine aldı. Öte yandan Sacha Boey, takımdan ayrılsa da ayrılmasa da Galatasaray yeri oyuncuyu ısrar edeceği kayda geçti.

Haberin Devamı

TEKLİF YAĞIYOR

Bu sezon Galatasaray’da ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Sacha Boey için sarı kırmızılı kulübe Transfer teklifleri yağıyor. Sezon başında İtalya’nın Udinese ve Monza takımlarından gelen 5’er milyon Euro’luk öneriyi reddeden Galatasaray yönetimi, yeni talip olan kulüplerden isteyeceğin rakamın ne olacağına karar verdi. Boey’in henüz 22 yaşında ve gelişim gösteren bir futbolcu olmasını dikkate alan sarı kırmızılılar, bonservis fiyatını 20 milyon Euro olarak belirledi.

Galatasaraya Türk sağ bek Sacha Boey ayrılsa da ayrılmasa da transfer hedefinde

MAAŞINA ZAM İSTEDİ

Fransız sağ bekin menajeri, İngiltere, Fransa ve İtalya’dan 10 kulüple temas halinde olduğunu Galatasaray’a bildirdi. Sacha Boey ile ilgilenen takımların başında Arsenal ve Lyon geldiği öğrenilirken, oyuncuyu geçen yıl Rennes’ten 1.2 milyon Euro’ya alan sarı kırmızılılar 16 kat kâr elde etmiş olacak. Sarı kırmızılıların bu satışa sıcak bakmasında, yüksek kâr beklentisinin yanı sıra oyuncunun yüksek maaş içeren yeni bir kontrat talebinde bulunması ve yedeğinin Leo Dubois gibi güven veren bir isim olması da büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

BOEY'İN PERFORMANSI

Gösterdiği performans ile takımın vazgeçilmez oyuncusu haline gelen Sacha Boey, sarı-kırmızılı forma ile bu sezon 31 resmi maça çıktı. Fransız futbolcu söz konusu maçlarda 1 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, bunun yanında takım arkadaşlarına 4 kez gol pası verdi.

GENÇ SAĞ BEK GÜNDEMDE

Galatasaray defansının sağında iki yabancı var. Okan Buruk sınırlı olan yabancı rotasyonunu daha ön tarafta tutmak istiyor. Bu yüzden Boey gitse de kalsa da sağ tarafa bir yerli oyuncu istiyor.

Takvim'in haberine göre Sarı-kırmızılı kurmaylar, Türk Milli Takımı'nı seçen Schalke'nin 21 yaşındaki sağ beki Mehmet Aydın'ı transfer listesine eklediği öğrenildi.

Galatasaraya Türk sağ bek Sacha Boey ayrılsa da ayrılmasa da transfer hedefinde

OKAN BURUK ONAY VERDİ

Haberin detayında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, genç sağ bek için "Alınsın" raporu verdiği öğrenildi.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Schalke forması giyen Mehmet Aydın, bu sezon Alman temsilcisi ile 23 karşılaşmaya çıktı. Genç futbolcu söz konusu maçlarda henüz gol katkısı yapamadı.

Haberin Devamı

Galatasaraya Türk sağ bek Sacha Boey ayrılsa da ayrılmasa da transfer hedefinde

Yazarlar