Gündem 1 Haziran Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları! Tıkla - sorgula

1 Haziran Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları! Tıkla - sorgula

24.06.2019 - 11:07 | Son Güncellenme:

Liseye Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında alınan LGS başvuruları sonrasında 1 Haziran 2019 tarihinde uygulanan LGS sınavının sonuçları MEB tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. İşte LGS sınav sonucu öğrenme ekranı...

1 Haziran Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları Tıkla - sorgula

LGS sınavına katılıp, başarı puanlarını öğrenmek isteyen 8. sınıf öğrencileri arayışa koyuldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulan LGS sınav sonuçları öğrencilerin merakını giderdi. Başarılı bir lisede okumak isteyen öğrenciler, LGS kılavuzu yayımlandı mı? merak ediyor. İşte LGS sınavına katılan adayları yakından ilgilendiren bilgiler...

Haberin Devamı

SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

Matematik ve fen bilimlerinde doğru cevap sayısı 2018'e göre arttı

2019 yılı LGS sınavında sözel oturumda soru sayısı 20 olan Türkçe alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 11,75; soru sayısı 10 olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 6,88, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinde 6,83 ve Yabancı Dil alt testinde ise 4,65 olarak gerçekleşti.

Her bir alt testte 20 soru içeren sayısal oturumda ise Fen Bilimlerinde alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 9,97 ve Matematik alt testinde 5,09 olarak hesaplandı.

Milli Eğitim Bakanlığının LGS sonuçları ile ilk kez açıkladığı rapora göre, matematik ve fen bilimlerindeki başarı 2018'e göre arttı.

Haberin Devamı

Sınavın ortalama ayırt edicilik değerleri ve güvenirlik katsayıları arttı

2019 merkezi sınavda yer alan soruların özellikleri detaylı olarak analiz edildi. Alt testlerdeki sorulara ilişkin 2019 merkezi sınavda hesaplanan ortalama güçlük, ortalama ayırt edicilik değerleri ve güvenirlik katsayıları ölçme araçlarında istenen düzeylerin üzerinde değerlere sahip olduğu görüldü.

2018 merkezi sınav istatistikleriyle kıyaslandığında soruların ayırt edicilik düzeyleri ve güvenirlik katsayılarında artış yaşandı.


ADAYIN SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a.
Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

b. Cevap kâğıdının, sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,
ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

d. Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’ nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Yazarlar