Gündem Nerede oy kullanacağım? İşte YSK seçmen sorgulama ekranı

Nerede oy kullanacağım? İşte YSK seçmen sorgulama ekranı

26.10.2015 - 08:31 | Son Güncellenme:

1 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan erken genel seçimlerde tüm Türkiye sandık başına gidecek. Online seçmen sorgulama işlemi ile seçmen bilgilerine kolayca ulaşabilişiniz. İşte YSK seçmen sorgulama ekranı ve detayları...

Nerede oy kullanacağım İşte YSK seçmen sorgulama ekranı

1 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi seçmen sorgulaması yapmanız nerede oy kullanacağınızı öğrenmeniz açısından yararlı olacaktır. YSK Seçmen Sorgulama işlemi bu bilgiyi kolayca öğrenmenizi sağlıyor. Vatandaşlar hem internetten hem de çağrı merkezinden kolay bir şekilde 1 Kasım erken genel seçimlerinde nerede oy kullanacaklarını seçmen sorgulama işlemi ile internetten öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu, internet üzerinden vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri web sitesini de kullanıma açtı. Kayıtlı oldukları seçmen bölgesindeki okullarda oy kullanacak olan vatandaşlar, hangi okulda oy kullanacağını YSK’nın "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresinden öğrenebiliyor.

Not: Sorgulama işlemi için aşağıdaki resmi tıklamanız yeterli olacaktır...



Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için adresteki web sitesinde istenen “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek yeterli oluyor.