Gündem Bankalar ve kargolar bugün açık mı? (1 Mayıs'ta bankalar çalışıyor mu?)

Bankalar ve kargolar bugün açık mı? (1 Mayıs'ta bankalar çalışıyor mu?)

30.04.2017 - 15:51 | Son Güncellenme:

1 Mayıs'ta bankalar ve kargolar açık mı? Bugünün en çok merak edilen sorularından biri oldu. 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesinin ardından çeşitli kurumlar bugün kapalı olacak. Bankalar ve Kargo şirketleri yarın hizmet vermeye devam edecek.

Bankalar ve kargolar bugün açık mı (1 Mayısta bankalar çalışıyor mu)

Vatandaşlar banka ve kargo şirketlerinin tatil olup olmadığını merak ediyorlar. 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasıyla devlet kurumları ve özel kurumların büyük çoğunluğu tatil yapacak. Peki kargo şirketleri ve bankalar tatil olacak mı? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları...

Haberin Devamı

1 MAYIS'TA KARGO ŞİRKETLERİ ÇALIŞIYOR MU?

Kargo şirketlerinin çalışma saatleri, diğer kurumlara göre farklılık göstermektedir. Kurumların aldığı karara göre tatil günlerinde il ve ilçelerdeki bazı şubelerin kapalı olması durumuyla karşılaşabilir. Bu durumla ilgili en sağlıklı bilgi, kargo şirketlerinin çağrı merkezi üzerinden alınmalıdır.

1 MAYIS'TA BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs'ın resmi tatil olması dolayısıyla banka şubelerinin tamamı kapalı olacak. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olan EFT işlemleri ise bir sonraki mesai gününde işleme alınacak. Dolayısıyla hesap işlemleri ve ödemelerin aktarılması, 2 Mayıs Salı günü saat 08.00 itibariyle gerçekleştirilebilecek.

1 MAYIS TATİL Mİ?

Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.