Ekonomi 1 milyar liralık Piazza

1 milyar liralık Piazza

08.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın Maltepe’de yükselen projesi ‘Piazza’ satışa çıktı. 1 milyar lirayı geçen yatırım değerine sahip olan karma projede, en düşük konut fiyatı 450 bin lira

1 milyar liralık Piazza

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 1 milyar lirayı aşan yatırım değerine sahip Maltepe projesini satışa çıkardı. Şirket, merakla beklenen projesinde Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa’da hayata geçir-diği AVM’lere verdiği isim olan ‘Piazza’yı kullandı. Yaklaşık 42 bin metrekare alan üzerinde yükselen Piazza, adalar manzaralı 29 kattan oluşan 230 dairelik konut bloğu, 21 katlı ofis bloğu ve açık alanların yer aldığı alışveriş merkezinden oluşuyor.

Projede konutların 2018 yılının Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor. Lansmana özel uygulanan kampanya kapsamında ise liste fiyatları üzerinden peşin alımlarda yüzde 12 indirim, teslime kadar şirket içi vadeli ödeme seçeneği ve yüzde 5’ten
başlayan peşinat seçenekleri sunuluyor.

Ofis kurumsal firmaya

Projenin 36 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ofis bloğunda kurumsal bir firmaya kiralama yoluna gideceklerini belirten Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Önceki tecrübelerimizden ülkeye gelen ya da ülkede olan kurumsal firmalara yönelik ofislerin çok az olduğunu biliyoruz. Ancak biz her zaman kurumsal firmalarn tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilecek ofisler yaptık. Yİne bu anlamda kurumsal bir firmaya kiralama yoluna gitmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. LEED Gold Sertifikası adayı olan A sınıfı ofis bloğunda tek katta 3 bin 250 metrekareye varan kiralanabilir alanlar yer alıyor.

Piazza’nın içerisinde açık alanların bulunduğu alışveriş merkezi ise yaklaşık 56 bin metrekare kiralanabilir alanda 160 mağaza ve 27 restoran alanına sahip olacak. Piazza’nın yıllık ziyaretçi sayısının yaklaşık 16 milyon olacağını öngören Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Hasan Şimşek, “Piazza, ofis, konut ve alışveriş merkezinin olduğu karma bir proje. Şık yeme içme mekanlarından tanınmış moda markalarına kadar pek çok mağazayı bünyesinde bulunduracak Piazza, şehir yaşamının gözde mekanlarından biri olacak. Burayı tercih edenler, ihtiyacı olan her şeyi bir arada bulabilecek. Konut bölümünde yaşayanlar, ofis bloğunda çalışıp aynı yerden alışverişini yapma fırsatı bulacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Anadolu’yu sevdi

Türkiye’nin 6 bölgesinde 8 AVM projesi olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 3 yılda 1,2 milyar euro değerinde 5 proje için de İzmir, Antalya, Bursa’da çalışmalara başlayacak. İstanbul’da da Anadolu yakasında projelerinin hız kazandığını hatırlatan Murat Özgümüş, uygun geliştirilebilir arsa bulduklarında Avrupa yakasında da proje yapcaklarını söyledi. Anadolu yakasında yapılan yatırımlarla oturan ve çalışan oranının arttığına dikkat çeken özgümüş, “Metro ve Marmaray gibi ulaşım hatlarıyla erişimin de kolaylaştığı bölgede uluslararası firmalar genel merkezlerini Anadolu yakasına taşıyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Bosch ve Turkcell gibi markalar genel merkezlerini Küçükyalı’ya taşıdı. Rönesans Gayrimenkul Yatırım olarak Maltepe ve Küçükyalı projelerimizle bölgenin gelişmesine katkı sağlıyoruz” dedi.