Gündem 1 milyon liralık malzeme çaldılar

1 milyon liralık malzeme çaldılar

17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bekçileri etkisiz hale getirerek Marmaray ve Kadıköy Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 28 şantiyeden malzeme çalan gasp çetesi üyeleri eş zamanlı operasyonla yakalandı

1 milyon liralık  malzeme çaldılar

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu yakasında bulunan şantiye bekçilerini etkisiz hale getirerek inşaat malzemeleri çalan gasp çetesine yönelik çalışma başlattı. Yapılan incelemeler ve istihbarat çalışmaları sonucu çete lideri olduğu öne sürülen 28 yaşındaki Karakuş U. ve sekiz üyesi belirlenerek takibe alındı.

Marmaray’a girmişler

Gasp Büro Amirliği ekipleri teknik ve fiziki takiplerin ardından İstanbul ve Hatay’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında dokuz şüpheli gözaltına alındı. Şantiye çetesi emniyete götürülerek sorguya alındı. Sahte plakalı iki araçla şantiye alanlarına giden gasp çetesinin, bekçileri darp ettikten sonra bağladıkları ve şantiye alanında jeneratör ve kablo gibi inşaat malzemelerini çaldıkları öğrenildi.

Yapılan sorgulamalarda, çetenin 16 Ekim 2017’de Marmaray’ın Göztepe şantiyesinde bekçiyi bağlayarak gasp yaptıkları ortaya çıktı. İki araçla şantiyeye gelen çetenin 12 bin liralık kapı çaldıkları ortaya çıktı.

Gasp çetesinin Kadıköy Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki şantiyesinden de inşaat malzemeleri çaldıkları öğrenildi. Her üyesinin birçok suçtan kaydı bulunduğu tespit edilen gasp çetesinin 2017 yılının şubat ayından beri 28 şantiyeye girdikleri ve yaklaşık 1 milyon liralık inşaat malzemesi çaldıkları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.