Gündem 1 numaralı şüpheli Fethullah Gülen

1 numaralı şüpheli Fethullah Gülen

02.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Takipsizlik kararı verilen 17-25 Aralık soruşturmalarında şüphelilere kumpas kurdukları iddia edilen polisler hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

1 numaralı şüpheli Fethullah Gülen

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianamede bir numaralı şüpheli olarak Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen yer aldı. 8’i tutuklu 69 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede Gülen’in, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’, ‘silahlı örgüt kurmak veya yönetmek’ ve ‘Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Ayrıca Gülen’in kaçak olduğu belirtilen iddianamede tensip kararı ile birlikte tutuklanması da istendi.

Haberin Devamı

Erdoğan ailesi müşteki oldu
İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan’ın müşteki, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de mağdur sıfatıyla yer aldı. İddianamede, onaylanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu.