Gündem 1 yıl sonra özgür

1 yıl sonra özgür

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, 17 Şubat 2017’de gözaltına alınmış, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla da 10 gün sonra tutuklanarak Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne konulmuştu.

1 yıl sonra özgür

Hakkında çeşitli iddialar öne sürülen ve tutukluluğu zaman zaman siyasetin de gündemi olan Yücel’in yaklaşık 1 yıldır iddianame olmadan tutuklu olması eleştiri konusuydu. Son olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel geçtiğimiz perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım’la yaptığı görüşmede Yücel’in cezaevinde olmasına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Bu görüşmeden yaklaşık 24 saat sonra İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Deniz Yücel’in tahliye haberi geldi.

Mahkemeden tahliye

Yücel’in, Die Welt gazetesine yazdığı bazı yazılarında, silahlı terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın propagandasını yaptığı ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği suçlamalarının yer aldığı iddianameyi kabul eden İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırladığı tensiple Yücel’in tahliyesine karar vererek ilk duruşmanın 28 Haziran’da yapılmasına hükmetti.

İddianamede Yücel hakkında 18 yıla hadar hapis cezası isteniyor.