Ege 1 yılda 76 kilo verdi

1 yılda 76 kilo verdi

28.10.2017 - 04:22 | Son Güncellenme:

Kilo sorunu yaşayan İzmirli Özkan, Beslenme ve Diyet Uzmanı Bodur’un da desteğiyle kilolarını azalttı. Özkan, “Daha sağlıklıyım, hedefim 90 kilo” dedi

1 yılda 76 kilo verdi

İzmir Kemalpaşa’da yaşayan Hava Özkan (34), Beslenme ve Diyet Uzmanı Metin Bodur’un hazırladığı program sayesinde 1 yılda 76 kilo verdi, 187 kilodan 111 kiloya düştü.

Haberin Devamı

Çocukluk yıllarından itibaren hafif kilolu olduğunu belirten Özkan, “Âdet düzensizliğim başladıktan sonra kilo almaya başladım ve 187 kiloya kadar ulaştım. Kilo almaya devam ettikçe psikolojim bozuldu, mutsuzluk ve hayal kırıklığı yaşadım” dedi.

Psikolojik destek aldığını ve ilaç kullandığını dile getiren Hava Özkan, “2016’nın Haziran ayında Metin Bey’le tanıştım. 183,7 kilodan 111,2 kiloya kadar indim. Kilo verme sürecim devam ediyor” diye konuştu.

Hedefinin 90 kilonun altına inmek olduğunu ifade eden Özkan, yavaş kilo verdiği için bu sürecin kendisi için zor olduğunu, ancak pes etmediğini kaydetti.

Kilo verdikten sonra yaşama daha pozitif biçimde baktığını, psikolojisinin düzeldiğini söyleyen Özkan, kilo vermek isteyenlerin zaman kaybetmeden bir diyetisyene başvurmasının yararlı olacağına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

‘Günde 3 litre su’

Bu konuda sorun yaşayanların umutsuz olmaması gerektiğini belirten Hava Özkan, şunları söyledi:

“Tansiyonum, kalp atış düzensizliklerim, insülin direncim düzeldi ve her şeyden önce moralim düzeldi.”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Metin Bodur da, şu noktaların altını çizdi: “Kişiye özgü diyet programlarıyla; düzenli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile kilo vermek isteyen herkes başarılı olabilir. Kilo vermek isteyenlerin günde 3 litre su içmesi, öğün saatlerini aksatmaması, yavaş yemeye özen göstermeleri ve 21.00’den sonra yoğun kalorili yiyecekler tüketmemeleri önemli” diye konuştu.

Yazarlar